Salta al contenuto principale

(Casa Vicens) Quan només tenia 30 anys, l’arquitecte Antoni Gaudí va rebre l’encàrrec de dissenyar una casa d’estiueig per a Manel Vicens i Montaner, un corredor de borsa, a la Vila de Gràcia. Així comença una de les històries més fascinants de l’arquitectura, l’origen del modernisme i el preàmbul de la que seria una de les carreres arquitectòniques més reconegudes mundialment.

Durant 130 anys, la Casa Vicens ha estat una residència privada i ha romàs com una joia oculta a la ciutat de Barcelona fins que, el novembre del 2017, va obrir les portes com a casa-museu després de tres anys de restauració i rehabilitació, que li van permetre recuperar l’essència del primer Gaudí.

Actualment, la Casa Vicens combina tres activitats: d’una banda, les visites culturals, d’altra banda, la realització d’esdeveniments –reunions de treball, experiències gastronòmiques o rodatges– i, finalment i no menys important, l’activitat escolar. Des del principi, Casa Vicens ha tingut clar que el fet de ser la casa-manifest de Gaudí també suposa la responsabilitat de donar a conèixer la seva obra. Per això organitza activitats escolars per a primària, secundària i batxillerat en el marc d’un pla educatiu alineat amb els valors de Casa Vicens: creativitat, excel·lència, audàcia, descobriment i proximitat, i amb les demandes de l’entorn per descobrir de manera pedagògica aquest Patrimoni Mundial i la figura de Gaudí.

Per a aquest curs ofereix “Desconstruint Casa Vicens”, una visita dialogada adaptada al nivell de l’alumnat en la qual s’aprofundeix en la concepció arquitectònica d’una casa, des dels materials fins a la decoració, tot passant per fets rellevants de la història, com ara l’arribada de la llum elèctrica o l’aigua corrent. Un recorregut amb un enfocament didàctic on l’alumnat és part activa i definidora del recorregut, resolent reptes i establint un diàleg amb l’educador/a amb l’objectiu de comprendre els espais de l’habitatge, l’arribada del modernisme, la figura de Gaudí i el context històric i social en què es crea la Casa Vicens.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.