Salta al contenuto principale

(Comunitat de Sant’Egidio) L'1 de setembre de 2020 es compleixen 1300 anys de la mort de sant Egidi, que segons la tradició, va es va produir el 720 al monestir que va fundar al sud de França, que des de l'Edat Mitjana és meta de pelegrinatges des de tot Europa.

La comunitat de Sant’Egidio celebra aquesta commemoració amb una litúrgia eucarística presidida pel cardenal Matteo Zuppi, arquebisbe de Bolonya i titular de l'església de Sant'Egidio de Roma. L'acte tindrà lloc a la plaça de Santa Maria de Trastevere de Roma a les 19,30h.

És una festa d'acció de gràcies per la protecció de sant Egidi, del qual la Comunitat duu el nom, motiu d'agraïment i valuosa herència per a la vida dels pobres. Se celebrarà units amb totes les Comunitats del món, que es connectaran per streaming, amb la xarxa de municipis dels quals sant Egidi és patró i amb tots els amics que ens acompanyen.

La litúrgia es transmetrà en directe l'1 de setembre a les 19:30 per la web www.santegidio.org i també per les pàgines de llengua anglesa, francesa, alemanya, espanyola, portuguesa, polonesa i hongaresa, així com a les xarxes socials-

La història d'Egidi, el sant

No hi ha gaires notícies de la vida d'Egidi, un jove ric de Grècia que buscava Déu. Els pocs testimonis que hi ha diuen que era un home esquiu, que rebutjava fama i honors, però que es va convertir en un poderós intercessor gràcies a la seva pregària. Els seus companys de viatge són els pobres: captaires, malalts de tota mena, nàufrags, persones posseïdes per dimonis, camperols i la cérvola, símbol d'una natura amenaçada per la voracitat de l'home, que va ser protegida per la seva mà. Per això se'l representa amb una mà ferida per una fletxa mentre protegeix una cérvola agredida per la cacera de l'home.

La seva fama es narra en un llibre, el Liber Miraculorum, que explica que el seu nom era invocat en els casos més desesperants, i reuneix algunes de les pregàries que se li adreçaven. Una diu així: "Egidi, servent de Déu, tu que alliberes sempre els presoners, força dels febles, port dels que viatgen per mar, refugi protector de tots els que estan enmig de la tempesta, vine a auxiliar-nos".

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.