(CR) La pandèmia de la Covid-19 ha deixat imatges esfereïdores, dades de mortalitat arreu que posen la pell de gallina, però també ha fet emergir la solidaritat, creativitat i esperança de molta gent. Aquest darrer punt és el que volen potenciar i exemplificar en una Festa de l'Esperança, organitzada conjuntament per la Pastoral pels marginats i la delegació de Pastoral Social i Caritativa del bisbat de Barcelona divendres 17 de juliol a l'església de la Mare de Déu de Betlem.
"Volem compartir amb la gent algunes històries d'esperança que hem viscut durant la pandèmia", afirma Glòria Carrizosa, membre de la Pastoral pels marginats. Obertura de llocs d'acollida, voluntaris que acompanyaven persones en la dificultat, o creació de mascaretes pels vulnerables i el personal sanitari han estat algunes d'aquestes històries d'esperança, però no només. "La gent ha estat i està al peu del canó", explica Carrizosa.
Com a cloenda del curs difícil que s'ha viscut, les delegacions han pensat en aquesta Festa com a homenatge també per tot el que s'ha fet. "Aquestes històries d'esperança han estat com un oasi enmig del desert de les dificultats, moltes persones han tret el millor de si mateixes", reconeix.
La Festa de l'Esperança, que comptarà amb un espai de testimonis, té com a fil conductor l'evangeli del Bon Samarità. També els hi acompanyarà el cantautor Migueli. I és que durant la pandèmia, les necessitats dels més vulnerables s'han agreujat.
"La gent que ja estava en situació de vulnerabilitat, vivint al carrer o tenint feines inestables, ha patit doblement", expressa Carrizosa. "No tenen un aixopluc", i ara, explica, "cal pensar nous projectes i idees per arribar a ajudar a tota aquesta gent".
Des de la delegació de Pastoral Social sempre han treballat amb el concepte de l'esperança. Creuen que malgrat les dificultats, sempre cal mirar-se la vida "amb esperança, amb superació", perquè "sempre malgrat la foscor es treballa molt i es veu la llum al final del túnel".