Salta al contenuto principale

Find out more

(Obra social “la Caixa”) Davant la crisi sanitària més gran del segle, la Fundació ”la Caixa”, a través del seu programa EduCaixa i el Living Lab de Salut d’IrsiCaixa, posa en marxa el Coronavirus Community Lab, la primera iniciativa participativa que convida la població a presentar projectes de ciència ciutadana que millorin la gestió de la crisi del coronavirus a la comunitat a escala urbana.

Dirigit especialment a alumnes i docents de 2n cicle d’ESO i Batxillerat, i també a famílies i adults de tot Espanya i Portugal, el Coronavirus Community Lab els ofereix l’oportunitat de contribuir a l’apoderament i la mobilització de la seva comunitat més propera (família, centre educatiu, comunitat de veïns, barri, associació…), estudiar la situació particular d’una manera holística i explorar i implementar solucions per millorar la seva salut integral: la salut física i mental, la socialització, la nutrició, el descans, l’activitat física, etc. Aquest programa també vol donar resposta a problemes que afectin a diferents comunitats com per exemple a joves afectats emocionalment per la situació o amb dificultats per seguir les activitats educatives a causa d’un limitat accés a les TIC.

El propòsit principal d’aquesta iniciativa és la creació d’un repositori on s’acolliran totes les iniciatives de ciència ciutadana per donar-los visibilitat, difusió i fomentar així sinergies i crear una xarxa de solucions a l’abast de tothom.

A més, es premiaran les tres millors iniciatives amb oportunitats de formació en línia amb l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) i sis kits d’eines TIC (dues per premi) perquè els equips guanyadors puguin ajudar famílies de la comunitat en risc d’exclusió social.

El termini de presentació dels projectes, obert a tot Espanya i Portugal, és de l’1 d’abril al 12 de juny.

Agents de canvi davant la crisi sanitària més gran del segle XXI

La proposta de treball del Coronavirus Community Lab inclou activitats d’aprenentatge servei, de recerca participativa i d’acció comunitària, i està estructurada en quatre blocs:

  1. Creació d’un Comitè de Salut Comunitària.
  2. Informació i apoderament per convertir-nos en agents de canvi.
  3. Estratègies per posar fi a la pandèmia: recomanacions i anàlisi de problemes i solucions.
  4. Com puc contribuir a millorar la gestió de la pandèmia del coronavirus?

A més, hi ha dues opcions de participació:

  1. Si ja es té una solució per millorar la gestió de la crisi del coronavirus, proposar l’acció enviant un vídeo que es compartirà a xarxes.
  2. Elaborar un projecte de ciència ciutadana per dissenyar solucions d’acció comunitària. Com? Mobilitzant la comunitat i codissenyant solucions d’impacte basades en l’evidència.

Tota la informació i inscripcions: https://www.educaixa.com/es/coronavirus-community-lab

La Fundació “la Caixa” s’uneix a Creating for Humanity

Amb aquesta proposta de ciència ciutadana, la Fundació “la Caixa” se suma a la iniciativa Creating for Humanity, una crida a l’acció per a la joventut amb la missió de generar idees, crear solucions i consolidar start-ups, tots en equip, per afrontar els reptes del COVID-19. Hi participen entitats i empreses com Ashoka, Bridge for Bilions, Ship2B, Fundación Telefónica, Danone, LEINN, MTA Mondragon Team Academy.

Creating for Humanity, és una plataforma oberta creada per unir forces i abordar el ràpid creixement del virus al món. L’objectiu és mitigar la por i el patiment creant conjuntament un nou mapa mundial de solucions i esperança per a la humanitat basades en l’amor i la solidaritat.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.