Salta al contenuto principale

(Bisbat de Lleida) El Bisbe de Lleida, Salvador Giménez, ha convocat aquest dijous al matí en una sessió conjunta als membres del Col·legi de Consultors, i dels Consells Presbiteral, Pastoral i d’Assumptes Econòmics per tal de comentar la situació creada a partir de la sentència, feta pública dimecres, pel Jutjat de Primera Instància número 1 de Barbastro, en relació a les 111 obres d'art reclamades pel Bisbat de Barbastro i en la que s’ordena retornar-les a les 43 parròquies de la Franja d'on provenien.

El bisbe ha explicat la situació i com s'ha desenvolupat el litigi des del seu inici, destacant que sempre havia estat dins del marc canònic de l'Església fins que el Bisbat de Barbastro ha iniciat la via civil. Tot seguit ha comentat la roda de premsa de dimecres, en la que els membres del Consorci del Museu de Lleida van expressar la voluntat de recórrer. Així ho va manifestar la consellera de Cultura que en la seva intervenció va expressar aquesta opinió tot assegurant que la Generalitat aportarà els recursos necessaris per a defensar el Museu de Lleida.

A continuació, un membre del gabinet Gonzalo Advocats ha explicat els aspectes tècnics i processals de la sentència i les possibles alternatives a seguir.

Tot seguit s'ha obert un torn de paraules en el que els consellers han formulat preguntes i manifestat la seva opinió sobre l'oportunitat de continuar el procés recorrent la sentència.

En aquesta sessió conjunta i després d'una llarga reflexió els membres han aconsellat al bisbe de forma generalitzada utilitzar tots els instruments legals que l'administració de justícia posa al nostre abast, seguint els recursos pertinents.

El sentit general dels membres assistents, al voltant de 40 persones, ha estat no utilitzar tot això com un enfrontament entre dues comunitats sinó una recerca de la veritat perquè hi ha el convenciment de que els arguments que s’han presentat per aquest bisbat són correctes i plens de raó, i no s'han valorat o tingut en compte en la redacció de la sentència.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.