Salta al contenuto principale
Galeria d'imatges

(Fundació Pere Tarrés) Un total de 160 joves del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés han començat aquest dimecres, i fins al 31 d’agost, els cursos de monitors i directors de lleure a la casa de colònies de La Ruca (Bages) i a l’alberg La Sala (Berguedà). Enguany 120 joves cursaran el títol de monitor i 40 el de director. Aquests cursos residencials esdevenen un espai de convivència i formació intensiva que permeten que alumnes i professors comparteixin experiències i reflexions al voltat del lleure, combinant les classes magistrals amb les sessions pràctiques i el treball en petits grups.

Per a la Fundació Pere Tarrés comptar amb monitors i monitores formats és fonamental atès que desenvolupen una tasca amb molta responsabilitat. Per estar molt propers als infants i adolescents; per la relació d’afecte i respecte que es genera; i per la intensitat amb què es viuen les experiències a l’estiu, els monitors i monitores són agents transformadors de la nostra societat i del nostre país.

“Els cursos residencials són un element cabdal per la formació dels futurs monitors i directors que tenen un paper d’una gran responsabilitat” explica Andreu Porta, secretari tècnic del MCECC, que afegeix que els cursos “són una formació integral que els ha de donar eines i els ha de permetre afrontar tots els reptes del dia a dia que es troben als seus centres d’esplai”.

Per tant, l’estiu no només és temps de colònies o vacances sinó que els monitors posen també l’accent en formar-se i poder preparar-se per engegar el nou curs d’esplai al setembre. Els cursos són un espai també on es genera una xarxa de complicitat entre els monitors del MCECC per poder enriquir-se entre els diferents centres d’esplai intercanviant idees i coneixements.

Cursos residencials, respirar esplai 24 hores

Durant els deu dies que dura el curs, 12 docents de la Fundació Pere Tarrés impartiran els diferents tallers i formacions específiques en àrees com educació emocional, interculturalitat, resolució de conflictes, psicologia, educació ambiental, primers auxilis, recursos d’animació, gestió i marc legal, entre d’altres. Els tallers incidiran explícitament en l’educació en valors i posaran atenció a les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.

La formació de monitors a través dels cursos residencials està adreçada als majors de 18 anys. Amb l'obtenció del títol els joves podran millorar la seva tasca com a educadors i alhora tindran una oportunitat excel·lent per renovar les idees, consolidar metodologies i compartir experiències amb altres joves que realitzen una tasca similar.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.