Salta al contenuto principale

(Departament de Justícia) Entre els dies 9 i 12 de juliol se celebrarà a Barcelona la trenta-cinquena edició del Congrés Internacional de Sociologia de la Religió, amb el lema “The Politics of Religion and Spirituality”. Aquest congrés biennal és convocat per la International Society for the Sociology of Religion, i enguany, com a coorganitzadors, compta amb els grups de recerca ISOR i GRECS i la Direcció General d’Afers Religiosos, amb la col·laboració de nombroses persones i entitats. Es preveu una participació de prop de 550 investigadors provinents de centres d’investigació i universitats d’arreu del món.

La Direcció General d’Afers Religiosos oferirà el 9 de juliol una recepció a tots els participants i valora molt positivament la implicació en l’esdeveniment perquè s’adequa al compromís de foment de la recerca sobre el fet religiós i visualitza a nivell internacional la política pública sobre afers religiosos que impulsa la Generalitat de Catalunya.

El tema principal del Congrés Internacional de Sociologia de la Religió són les polítiques de religió i espiritualitat, i s’hi volen abordar els grans reptes que afronten les societats contemporànies en aquest àmbit, com ara el creixement de la diversitat religiosa, la relació entre el populisme i els moviments religiosos o les polítiques públiques sobre acomodació de la diversitat, entre d’altres temes.

El congrés inclourà cinc sessions plenàries i fins a setze sessions paral·leles. Les sessions tindran lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, al Raval Campus (UB-Raval) i a l’Institut d’Estudis Catalans. El congrés tindrà un programa científic, i també un programa social paral·lel obert a tots els ciutadans.

La International Society for the Sociology of Religion, és una organització internacional destinada a l’estudi científic de les religions i de la seva transformació en les societats contemporànies. Va ser fundada el 1948 i cada dos anys celebra un congrés a partir de la qual es publica un número específic a la revista científica Social Compass. Té més de 500 membres de països de tot el món, des de persones amb un llarg recorregut acadèmic en aquest camp fins a nous investigadors.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.