Salta al contenuto principale

(La Caixa) L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el subdirector general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Marc Simón; el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, i la impulsora del programa Invulnerables, Sor Lucía Caram, han inaugurat aquest dilluns 11 de març a la tarda un nou espai a Manresa dedicat a la infància i a la família, l’EspaiCaixa Francesc d’Assís. Així es posa en marxa la transformació iniciada fa dos anys d’una part del Convent de Santa Clara de Manresa – l’antic noviciat i l’hort -, edifici que data del principi del segle XIII i que la Comunitat de Monges dominiques va cedir a “la Caixa” per dur a terme aquest projecte.

Amb aquesta inauguració, es podrà visualitzar la feina que es realitza de forma integral amb les famílies i els infants, i la interacció dels diversos agents socials que interactuen en el procés. Seguint la filosofia de CaixaProinfància i el model del programa Invulnerables, projectes que fan possible aquest espai, es renova el compromís del treball en xarxa amb les entitats públiques i privades, els Serveis Socials de l’Ajuntament, l’ensenyament de la mà de les escoles i la salut, així com les empreses i particulars, entitats esportives, lúdiques i culturals, que afavoreixen la realització d’activitats que faciliten la integració i la igualtat d’oportunitats.

Oportunitats per a la dignitat

A l’EspaiCaixa Francesc d’Assís, “la Caixa” oferirà programes, espais, metodologies i oportunitats per tal de garantir la igualtat d’oportunitats i trencar el cercle de la pobresa que impedeix als infants assolir una vida digna i feliç. Durant els seus primers mesos de funcionament, l’espai ha acollit activitats per a 250 nens i nenes – 150 vinculats a programes permanents - i a 82 famílies i mares de forma sistemàtica.

Actualment treballen a l’espai 12 professionals, un equip de 12 mentors educatius que fan reforç escolar i un grup de 25 voluntaris que donen suport en el dia a dia: tasques de jardineria, programa Lexit educatiu, taller de costura i manualitats, reforç escolar, així com activitats que es desenvolupen a l’estiu i sortides extres programades pel centre.

Ara per ara es presta servei a 50 famílies amb 103 infants atesos per CaixaProinfància, a través d’un model d’acció social que aposta pel treball en xarxa i la implicació dels diversos agents del territori.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.