Salta al contenuto principale

(OHSJD) Poc abans de les cinc de la tarda del 17 d’agost de 2017, una furgoneta blanca va creuar veloçment fent ziga-zagues el Passeig central de la Rambla de Barcelona, al seu pas va atropellar un gran nombre de vianants que passejaven tranquil·lament per un dels carrers més emblemàtics de la ciutat. De l’ensurt i la incredulitat dels primers moments es va passar a l’actuació des de totes les estructures, institucions, col·lectius i professions implicats en donar resposta a un desastre o una emergència. Hores més tard el pànic colpejava també a la costanera ciutat de Cambrils (Tarragona) on un cotxe va atropellar a diverses persones al Passeig Marítim.

Amb l'objectiu de donar visibilitat a la feina infermer en una situació d'emergència fruit d'un atac terrorista, recollir el seu testimoni professional per a les futures generacions i reconèixer la solidaritat exemplar que van demostrar els infermers i infermeres que van atendre a les víctimes dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils de l'any passat, Edicions Sant Joan de Déu-Campus Docent va presentar 'Els Infermeres a l'atemptat de l'17A: Històries de solidaritat i professionalitat'.

Ara l'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu Província d'Aragó-Sant Rafael posa en marxa la campanya de divulgació Les infermeres en l'atemptat del 17A: Històries de solidaritat i professionalitat. A través de les xarxes socials Instagram, Facebook, Twitter i Linkedin es donarà veu a aquests infermers i infermeres que van participar en l'atenció de víctimes de l'atemptat. Testimonis que estan recollits en paper al llibre.

Visibilitzar el treball infermer en una situació d’emergència

El relat d'aquests professionals, que van actuar a les Rambles o posteriorment en els centres de salut i hospitalres "ens explica no només la seva actuació professional sinó també com es van sentir, les emocions viscudes en els primers moments i dies després. Tots ells ens han fet el regal de compartir experiències personals impactants, el relat d'uns fets i unes actuacions que ens honoren com a professió i els honora com a persones. cal que res quedi en l'oblit, cal preservar la memòria, hem de conèixer la nostra història ", assegura la Dra. Amelia Guilera, directora d'Edicions Sant Joan de Déu - Campus Docent.Són relats naturals, trenats a partir de les seves paraules, que ens transporten a la Rambla minuts més tard de l’atropellament mortal i posteriorment als centres de salut i hospitals de Barcelona i Cambrils, on van arribar els ferits i les seves famílies.

Ens expliquen el que van fer, la seva actuació professional, però també relaten com es van sentir, les emocions sentides en els primers moments i dies després. Tots ells ens han fet el regal de compartir experiències personals impactants, el relat d’uns fets i unes actuacions que ens honoren com a professió i els honoren com a persones, cal que res no caigui en l’oblit, cal preservar la memòria, cal conèixer la nostra història. Els beneficis obtinguts amb la venda d'aquest llibre es destinaran a la Unitat d'Atenció i Valoració d'Afectats pel Terrorisme (UAVAT)

Temàtica
Territori
Institucions
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.