Salta al contenuto principale
Galeria d'imatges

(Laura Mor –CR) Els uns escolten, reben i acullen. Les altres, ofereixen allò que tenen. Són joves en època universitària i monges clarisses. Per primera vegada el monestir de Reus ha convocat una pregària conjunta entre aquests dos mons que tenen moltes coses per compartir.

Fins a quinze joves van acudir a la cita del dia 20 d'octubre. Hi van trobar un espai de silenci i de reflexió. Una pregària amb cants repetitius, entorn de l’evangeli i davant l’altar de l’església del monestir. I una estona també per compartir, al voltant d’una taula. Què motiva aquests nois i noies a entrar en un monestir un divendres al vespre?

“Crec que busquen un espai de silenci i fer experiència de Déu”, explica la germana Teresa Pujal. A diferència del que alguns adults puguin pensar, “els joves estan molt predisposats a escoltar, a deixar que ell parli”. I tenen interès en saber “com connectar més amb Jesús”.

La convocatòria la van fer a les deu parròquies que hi ha a la ciutat i també van fer córrer la veu entre les escoles religioses. La catequista de la parròquia de Sant Joan Baptista les va ajudar a orientar la proposta: calia convocar-los tard, a quarts de nou del vespre, i oferir alguna cosa per picar i facilitar la conversa.

“No va ser difícil connectar”, apunta Pujal. Les germanes de la comunitat també han viscut aquest encontre amb joves com una oportunitat: “Aquesta experiència ens aporta veure l’actitud de recerca d’aquests joves, que és un estímul per a la vida religiosa”.

Arribar allà on les mans no arriben

Pujal valora la predisposició per la pregària que va detectar en els joves. La pregària juga un paper fonamental al dia a dia del monestir. La comunitat es reuneix fins a sis vegades al llarg del dia per a aquesta trobada amb Déu. “A partir de la pregària arribem allà on les nostres mans no poden arribar. No saps com la pregària pot irradiar i potser estàs ajudant a que d'altres també coneguin a Jesús”, explica.

Curiosament, la germana Teresa Pujal, mentre estudiava Filologia catalana a Barcelona, va formar part d'un grup de pregària universitari, junt amb la germana que actualment és l'abadessa del monestir de Reus, Núria Viñas. El de Reus és un dels vuit monestirs que la Federació de la Immaculada Concepció de Clarisses tenen a Catalunya, Castelló i Menorca.

Els mateixos joves participants han demanat de repetir l'experiència. I per primavera tornaran al monestir a pregar de nou amb les monges clarisses.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.