Salta al contenuto principale

(Sant Joan de Déu) Infermeres Pioneres a Catalunya. Del franquisme a la democràcia reuneix el testimoni de deu infermeres que van ser referents de la professió a Catalunya en l’àmbit hospitalari, tant públic com privat, en l’àmbit de la docència i en altres espais professionals. Aquesta publicació vol ser un reconeixement a la seva aportació, que en molts aspectes es pot considerar pionera en el context en què es va desenvolupar.

El llibre recull els relats de vida d’infermeres que van contribuir a la consolidació de la Infermeria com a professió. Persones com Adela Simón, Pilar Masgrau, Maria Llobet, Pilar Argelès, Carolina Meléndez, Roser Tey, Teresa Piulachs, Carmen Bolea, Sor Genoveva Massip, o Mercè Sanz.

A Catalunya, la Infermeria com a disciplina, té una trajectòria de només 38 anys integrada a la Universitat, amb la qual cosa no ha tingut gaire temps per desenvolupar la seva història. És per això que calia fer l’esforç de visualització de les infermeres precursores que han afavorit la transformació de les activitats de tenir cura, que sovint han estat desenvolupant amb resolució i eficàcia els diferents rols i funcions infermeres i han estat assistencials, docents, investigadors i gestors en moments complicats de desenvolupament professional.

El llibre ha estat possible gràcies al suport del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona que ha finançat la seva publicació, fent una clara aposta pel coneixement d’infermeres que han estat pioneres en diferents àmbits professionals a Catalunya.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.