Salta al contenuto principale

(CR) El nou bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, s'autodefineix com un “bisbe preocupat pels sacerdots”. Per a ell, els capellans són el “col·lectiu més col·laborador” i defensa tenir-ne cura perquè si estan “a gust amb el bisbe i amb la tasca pastoral segurament després es notarà amb les parròquies i amb els moviments de la diòcesi”.

Així ho ha explicat en un vídeo que la delegació de mitjans de comunicació del bisbat de Lleida ha publicat aquest dilluns: “Un bisbe ha de gastar moltes hores amb els sacerdots”, ha dit Giménez Valls. En aquesta mateixa línia diu que a Lleida li agradaria contribuir a renovar la pastoral per aconseguir seminaristes”.

L'entrevista recull la trajectòria del recent nomenat bisbe de la diòcesi de Lleida, així com el seu parer sobre els principals reptes socials i eclesials del món d'avui. El nou bisbe hi fa un subratllat especial sobre la coherència dels que assumeixen funcions pastorals: “Els que orientem als altres hem de ser molt autèntics, molt coherents i viure millor que ningú el missatge de Jesucrist que nosaltres prediquem”.

El delegat de mitjans de comunicació, Jordi Pérez, demana a Giménez Valls que valori el fet de no haver tingut un contacte previ amb la diòcesi, i el nou bisbe reconeix: Lleida m'és totalment desconeguda”. Però defensa que aquest desconeixement li suposa un “avantatge” i no pas un inconvenient pel fet de “no venir amb prejudicis”. També hi afegeix que és un lloc “on no hi ha cares ni paisatges coneguts, però on hi ha persones que celebren el mateix que jo, la fe en Jesucrist”.

El repte del relativisme i de la desigualtat

A la pregunta sobre els reptes socials, respon fent referència al papa Benet XVI i a la idea de “relativisme”. El repte, diu, és “haver abandonat les conviccions i el fonament de la vida a tots els nivells”. I hi afegeix: “Em sembla que això fa mal a la societat”.

Com a Església, menciona el papa Francesc i la lluita eclesial contra la desigualtat. I diu que cal donar exemple i mostrar la capacitat de “renunciar a privilegis” en favor de que “d'altres persones puguin viure”.

L'alegria dels cristians

El bisbe Salvador assenyala també la intolerància social com un altre front a encarar i proposa: “Bisbes, sacerdots i laics hem de lluitar per transmetre el missatge de l'amor i la comprensió”.

Del papa Francesc en destaca el “to alegre i entusiasta a la seva predicació” i sobre la comunitat de creients assegura: “Si no som feliços nosaltres segur que no podrem aconseguir que els altres ens segueixin”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.