(Sagrada Família) Els Jordi i Jordina de tot el món que el proper 23 d’abril estiguin a Barcelona podran gaudir d’una visita única i gratuïta a la Sagrada Família que començarà a les un quart de nou, amb el temple buit. Amb aquesta visita de 45 minuts de durada, la Basílica se suma a les activitats que es viuran a la ciutat amb motiu de la Diada de Sant Jordi, patró de Catalunya.
Per a poder participar en la visita és imprescindible enviar mail de reserva a santjordi@sagradafamília.org amb la fotocòpia d’un document que acrediti el nom i es reservarà la plaça fins a exhaurir aforament.
Els noms que hi poden participar són: Jordi, Jorge, George, Georges, Gorka, Xurxo, Gjergj, Georg, Jörg, Jürgen, Jörgen, Jirjis. Gevorg, Georgi, Jiří, Juraj, Jure, Juro, Jura, Đuro, Đurađ, Juroslav, Juriša, Juco, Zoran, Jørgen, Jørn, Georg, Juraj, Jüri, Yrjö, Jyrki, Jyri, Deòrsa, Seòras, Siôr, Siors, Siorus, György, Seoirse, Georgius, Jurģis Jurgis, Jurjis, Joris, Sjors, Jørgen, Georg, Gheorghe, Jörgen, Göran; o Jordina, Georgina, Georgette, Georgia, Jorgelina, Deòrsag, Georgia, Jurga.
Sant Jordi a la Sagrada Família
Sant Jordi està present en el Temple d’una manera molt destacada. De fet, és l’únic sant juntament amb Josep i Maria que té presència a la nau central de la Basílica de la Sagrada Família. Situat a 8,5 metres d’alçada, l’escultura de Josep Maria Subirachs ocupa un lloc preferent tal i com va indicar l’arquitecte Antoni Gaudí.
El Sant
Sant Jordi (Diospolis, Palestina, v. 270 - Nicomèdia, Bitínia, 303 ) va ser un militar romà. Convertit al cristianisme va morir com a màrtir per no voler abjurar de la seva fe. És venerat en la majoria de confessions cristianes i en l'Islam, esdevenint un dels sants més populars, especialment durant l'Edat Mitjana. És patró de Catalunya, Aragó i de moltes ciutats europees.