Salta al contenuto principale
En breu el Ricardo Gómez Val i jo mateix, en tant que coordinadors, començarem l’enviament de les invitacions a la primera sessió del Seminari intern sobre Patrimoni Sacre de la Fundació Joan Maragall a arquitectes i altres agents pastorals, teològics o de gestió relacionats amb el tema. Val a dir que es tracta d’una iniciativa que ens fa molta il·lusió tant als dos que l’estem muntant com a la institució que l’acull. Sovint comento que, quan es parla de diàleg entre el món de la cultura i la fe, hi ha representació del món humanístic, científic i eclesiàstic, però sol mancar la presència de gent vinculada a la tecnologia, entre ells els arquitectes. Per això, enguany endeguem el nou seminari dedicat al Patrimoni Sacre, que vol recollir l’estela deixada per les “Conversaciones de arquitectura religiosa” que es va dur a terme a Barcelona el 1965 i, més recentment, el XXXVIIè Curset de l’AADIPA (COAC) que s’esdevingué el passat mes de desembre sota el títol “Patrimoni Sacre. Permanent Innovació”.
Els objectius d’aquest Seminari sobre Patrimoni Sacre són: Oferir un espai de trobada per a professionals interessats en la reflexió sobre el patrimoni sacre; reflexionar sobre com transformar el patrimoni sacre en una eina al servei de l’evangelització; i acompanyar a tots aquells que des de l’àmbit acadèmic o cultural fan recerca sobre aquesta temàtica. Es preveuen quatre trobades a l’any que consistiran en una ponència teòrica, pausa-café, presentació de casos pràctics i espai de debat o taula rodona.
La primera sessió s’esdevindrà el dilluns 9 de febrer de 2015, de les 19:00 a les 21:00, a l’auditori de la Fundació Joan Maragall (C/ València 244). Comptarem amb la ponència “Patrimoni Sacre a Catalunya, estat de la qüestió i com intervenir”, per part de Mons. Francesc Pardo, bisbe de Girona, i la presentació del nou temple parroquial de St. Antoni Maria Claret, del Bisbat de Sant Feliu, a càrrec dels arquitectes Jordi Coll i Joan Giribet. Posteriorment s’obrirà un espai de diàleg.

En principi es tracta d’un seminari de caràcter no obert però estem atents a aquelles persones que puguin considerar interessant la seva aportació. Per això, si algú està interessat es pot posar en contacte amb els coordinadors del seminari a través del correu patrimonisacre@fundaciojoanmaragall.org i valorarem la possibilitat de la seva participació.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.