Salta al contenuto principale

(Direcció General d'Afers Religiosos) Amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Municipis, la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya ha organitzat una jornada formativa sobre innovació i diversitat religiosa en l’àmbit local. Tindrà lloc el 26 de novembre, a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i aquí trobareu el programa i el procediment d'inscripció.

L’objectiu d’aquesta Jornada és reconèixer, compartir i difondre projectes en marxa i bones pràctiques de la gestió que es fa de la diversitat religiosa en l’àmbit municipal i comarcal a Catalunya, així com difondre projectes de recerca que versen sobre aquesta matèria.



Aquesta proposta formativa, d’interès general per a tots els empleats de les diferents administracions públiques, s’adreça a totes les persones que participen en la planificació de serveis públics o que atenguin ciutadans i col·lectius amb tradicions culturals i religioses diverses; particularment, aquelles persones implicades en serveis d’ensenyament, de sanitat, de seguretat, serveis socials, etc. També hi pot assistir personal investigador en matèria d’afers religiosos i personal vinculat al teixit associatiu religiós.



L’horari de la Jornada és de matí. S’obrirà amb la ponència 'Bones pràctiques en la gestió de la diversitat religiosa. Criteris de fons' impartida per Francesc Torralba, doctor en Teologia i Filosofia i president del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya. A continuació hi haurà dues taules d’experiències: la primera, que comptarà amb experiències dels ajuntaments de Lloret de Mar, de Vilanova i la Geltrú i de Barcelona, així com la presentació de la guia Via pública i llibertat religiosa de l’Observatori del Pluralisme Religiós a Espanya, i la segona, que comptarà amb la presentació de dos projectes de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona.



Aquesta és la primera edició de la Jornada d’innovació i diversitat religiosa que la Direcció General d’Afers Religiosos organitza amb la voluntat d’oferir anualment un espai de reflexió i debat a tots els agents implicats en la gestió pública de la diversitat religiosa.



L’oferta formativa inclou la possibilitat d’accedir a una activitat complementària a la tarda que consisteix a visitar una de les tres alternatives següents: una sinagoga, una mesquita, o bé seguir el circuit d’espai interreligiós que proposa la Fundació MigraStudium.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.