Salta al contenuto principale

(M. Esperança Amill-Rocamora –ABCat) Aquest dissabte, en el claustre de sant Pau de l’edifici del Seminari de Tarragona, l’Associació Bíblica de Catalunya celebrava una trobada festiva per commemorar el quarantè aniversari de la seva gestació.

«Com feien els creients de l’Antic Israel en arribar la tardor –afirmaven en iniciar la pregària de la jornada–, avui nosaltres ens hem reunit aquí per participar en un aplec festiu i ple de joia, per celebrar amb goig el do dels fruits recollits per l’Associació Bíblica de Catalunya al llarg de tots aquests quaranta anys sembrant la Paraula. I hem sembrat i seguirem sembrant perquè estem convençuts que sembrant la Paraula s’obtenen les millors collites perquè és llavor de Déu (...) Quaranta anys, símbol d’adhesió, símbol del poble que camina vers la plenitud, símbol d’una col·lectivitat que pelegrina pels camins de la Paraula i sap que el nostre Déu ha guiat i guiarà sempre els nostres passos amb l’alegria de la gràcia i de la pau.»

Joan Magí, president de l’associació, va donar la benvinguda als assistents i va centrar el motiu de la celebració. A la sala santa Tecla, Josep Lluís Arín va fer el pregó de la festa, un pregó inspirat pel coneixement bíblic profund del pregoner i les pròpies vivències al servei de la Paraula.



Amb to festiu i esperançat

Arín va repassar els orígens de l’ABCat i va esmentar el treball abundant i generós de tants i tants col·laboradors al servei de la Paraula. Va recordar molt emotivament els mestres i amics de l’associació que van treballar de valent en els seus orígens i que ja són a la casa del Pare. També va afimar amb contundència que la Paraula que anima la nostra vida i és pronunciada pels nostres llavis ha de sortir del cor, i que la Paraula és i ha de ser sempre el centre de la vida i la missió de l’Església.

A continuació, va ser presentat el web renovat de l’Associació Bíblica de Catalunya i, també, la nova edició digital de la BCI, la bíblica catalana traducció interconfessional. En aquest espai s’hi pot llegir el text bíblic, fer cerca de textos i paraules, consultar el vocabulari i les notes… També es van presentar altres projectes que l’ABCAT té entre mans per facilitar l’accés a la Bíblia des dels dispositius mòbils i les xarxes socials.

Abans del dinar de germanor, els assistents pogueren visitar l’exposició «L’Església de Tarragona (1936-1939). Testimonis de la fe» i gaudir amb un concert ofert pel grup "Canta la teva fe". Havent dinat, i per completar la diada, el director del Museu Bíblic Tarraconense, Andreu Muñoz, va fer una visita guiada per la catedral de Tarragona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.