(David Casals/CR) L'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós, pionera en grups de diàleg sobre aquesta matèria, posa en marxa al proper curs un nou grup dedicat exclusivament a l'espiritualitat.
L'Associació agrupa a creients de base de diferents religiós i compta a Barcelona amb varis grups de diàleg: el pioner -l'incial, i que fou la base de l'Associació, constituït el 1997-, el jove, el de dones, l'abrahàmic i dos de temàtics, un sobre pau i un altre sobre sostenibilitat.
A tot això, s'hi afegeixen 18 entitats més a la resta de Catalunya, País Valencià, Balears i Rosselló, que es coordinen entre ells a través de la Xarxa Catalana d'Entitats de Diàleg Interreligiós, que convoca el Parlament Català de les Religions, que se celebra cada dos anys.
En declaracions a Catalunya Religió, la cap de programes de l'Associació, Pilar Claret, destaca la importància que es crei un grup dedicat específicament a l'espiritualitat.
"El formarem una monja budista, una religiosa catòlica, un pastor protestant i una professora de zen" i l'objectiu és treballar "eines i explorar el camí interior per obrir-lo al més enllà" mitjançant diferents tècniques.
Si hi ha grups que tracten el medi ambient o altres que han abordat l'art o la pau, aquest pretén explorar la part més mística de cada tradició religiosa, els diferents camins espirituals propis de cada tradició amb l'objectiu de tendir ponts a favor del coneixement mutu, afegeix Claret.
L'Associació Unesco va tenir com a origen un grup de diàleg i no ha parat de créixer: avui també inclou una coral interreligiosa, l'edició d'un calendari, editen la revista sobre religions 'Dialogal', organitzen jornades i la pregària interreligiosa del Dia Internacional de Lluita contra la Sida, assessoren a Ajuntaments sobre diversitat religiosa i també tenen una comissió d'experts sobre com hauria de ser l'ensenyament de cultura religiosa en l'ensenyament obligatori, entre altres activitats.