Salta al contenuto principale
(Carla Herrero Nebot/CR) Aquest proper any el projecte FIARE Banca Ètica s’integrarà plenament a la Banca Popolare Etica d’Itàlia (BPE). El seu president, Ugo Biggeri, ha passat uns dies a Barcelona per explicar aquest procés d’unió i defensar per què en una situació financera com l’actual són tan necessàries les finances ètiques.
“És un moment particular i interessant per a les finances ètiques perquè tenen unes idees noves que busquen l’interès de les persones i organitzacions. Demostren transparència, on van els diners i això dóna confiança a la gent.”
L'organització de BPE té quatre àrees a Itàlia i la cinquena àrea serà la de l'Estat espanyol. Encara que tècnicament i el mètode de la participació és el mateix, hi haurà un procés de descentralització que s’està concretant amb FIARE per adaptar el servei a la realitat de l'Estat espanyol. Els llocs escollits per obrir les dues o tres filials previstes són Bilbao, Barcelona i Madrid.
“L’aposta de procés de confluencia de base cooperativa és un repte molt important tant per a FIARE com per a Banca Popolare Etica. Hi ha molta feina a fer, a l’Estat hi ha molta necessitat de crèdit”.
Tant FIARE com BPC tenen darrera una gran quantitat de persones jurídiques relacionades amb l’Església. En el cas de FIARE, per exemple hi ha Justícia i Pau, Caputxins, Monestir de Montserrat, etc.
“La situació a Itàlia és molt similar. Hi ha parròquies, Càritas, capellans... rere de BPE, però no hi ha una pronunciació oficial de l'Església”, explica Ugo Biggeri. Alhora remarca que “A la Caritas in Veritate sí que es parla oficialment de finances ètiques però l’Església a l’hora de la veritat no s’implica com a institució”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.