Salta al contenuto principale
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
Museu Diocesà i Comarcal de Solsona
Adreça (carrer i número)
Plaça Palau, 1
Municipi
Solsona
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment
Temàtica

Sobre el mal, entre la teologia i la filosofia contemporània, amb Carles Llinàs, a Solsona

Carles Llinàs és doctor en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona amb una tesi sobre l’angelologia de Ramon Llull. Exerceix de professor de lògica i pensament polític modern i contemporani a la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull des de l’any 1992. Actualment n’és el degà. El seu pensament transita un espai molt personal i suggeridor entre la filosofia i la teologia.

“APROXIMACIONS A L’INFERN” ÉS EL TÍTOL DE LA VUITENA EDICIÓ DELS DIVENDRES DE PENSAMENT

La vuitena edició dels Divendres de pensament se centra en una de les imatges més evocades i temudes d’Occident: l’Infern. Els coordinadors del cicle, Raül Garrigassait i Víctor Pérez ens conviden a entendre’n el sentit, meditant sobre els usos de la por, sobre les representacions literàries, sobre la naturalesa del mal, sobre els aspectes foscos, fins i tot diabòlics, del món. Aquest és el recorregut que seguirem de la mà de conferenciants provinents de diferents disciplines: els filòsofs Jordi Graupera i Carles Llinàs, la filòloga Raquel Parera i el poeta Enric Casasses.

Aquesta edició recupera el format original dels quatre divendres de Quaresma a les 7 de la tarda.

  • 4 de març

La secularització de l’infern

Jordi Graupera, doctor en filosofia per la New School for Social Research de Nova York. Ha treballat a les universitats de Nova York i Princeton, entre altres, i ha col·laborat amb la majoria dels mitjans del Principat. La seva recerca s’ha centrat a pensar les contradiccions dels Estats liberals quan han d’encarar disputes de fons sobre la naturalesa humana. És autor de l’assaig La supèrbia

  • 18 de març

L’Infern de Dante

Raquel Parera, doctora en Llengua i Literatura Catalanes. La seva recerca s’ha centrat en l’edició i l’estudi de la traducció d’Andreu Febrer (1429) de la Commedia de Dante. És especialista en edició de textos antics i moderns a Editorial Barcino i ha exercit la docència a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat Pompeu Fabra. És membre de la Societat Catalana d’Estudis Dantescos.25 de març

  • Sobre el mal, entre la teologia i la filosofia contemporània
  • 1 d’abril

    Els dimonis de Verdaguer

Enric Casasses, és un dels poetes més llegits, escoltats i respectats del país. Bevent dels medievals i els avantguardistes, dels barrocs i els romàntics, ha creat un estil inconfusible. Entre els seus llibres més recents destaquen El nus la flor i Assagets. És editor del volum Dimonis: apunts de Jacint Verdaguer a la Casa d’Oració.

Tornem a treballar amb els aforaments habituals i per tant no cal reserva prèvia.

Immagine rimossa.