l’Ateneu de Vic ha encetat un cicle de debats sobre temes d’actualitat que relliguen àmbits del coneixement dels quals la societat no se’n pot mantenir al marge, sota el títol: “Converses a l’Ateneu de Vic: humanisme, ciència i societat”.
Es tracta de converses que busquen l’encreuament de mirades i perspectives que obrin nous enfocaments i, en conseqüència, expandeixin el debat social entre la ciutadania. Amb la divisió d’aquests tres grans blocs s’ha estructurat aquesta iniciativa: cultura, salut i ètica.
La pandèmia de la Covid-19 no és un episodi circumstancial sinó una experiència històrica perquè ha modelat nous costums, noves maneres de viure i relacionar-se. Tots aquests canvis provocats, o simplement accelerats, per l’aparició del coronavirus obren un ventall molt ampli de qüestions de naturalesa ètica, tant en l’àmbit sanitari com en la societat en general: La telemedicina és un bon model d’atenció sanitària? Es pot exigir un certificat digital de vacunació per viatjar, entrar a teatres o a discoteques? Com protegir el dret a la salut i el dret a la privacitat alhora? El bé comú justifica la pèrdua de la llibertat individual? Unes reflexions que van més enllà de la salut i que ens interpel.len.
La conversa, que tindrà lloc el proper dijous, 27 de maig a les 7 de la tarda a la Sala Modernista del Casino de Vic, anirà a càrrec de Joan Manel del Pozo, doctor en filosofia i professor emèrit de la Universitat de Girona, junt amb Ester Busquets, doctora en filosofia i diplomada en infermeria, professora de la facultat de ciències de la salut i el benestar de la UVic-UCC, i portarà per títol “Perspectives ètiques entorn de la Covid-19”. Moderarà la conversa Núria Jar, periodista especialitzada en ciència i salut.
La sessió també es podrà seguir a través del canal de youtube de l’Ateneu de Vic.