Salut i Espiritualitat.
DIÀLEGS (Online)
Veure els Diàlegs!
CONCERTS (Barcelona)
Compra les entrades!
Qui som?
Què és DiàlegsBCN
Diàlegs
PRESENCIAL
Sant Pau del Camp – Barcelona
20:30 hr
Metro L2 i L3 Paral·lel
Músics i Artistes.
MuOM
Muom Overtone Singing Choir és l’únic grup vocal que produeix polifonies amb els harmònics. Compon, investiga i interpreta música transcultural de creació pròpia.
La seva música s’inspira tant en les corrents contemporànies del minimalisme i l’espectralisme, com també en les polifonies corals antigues i les músiques ancentrals de diferents cultures. És per això que la música de Muom és transcultural i atemporal, amb arrels ancestrals i alhora avantguardistes.
Un concert de MuOm és un viatge sonor, sense paraules i sense aplaudiments entre peces, per tal de facilitar la continuïtat de l’experiència immersiva. Els espais on actua tenen, com és el cas de l’església Sant Pau del Camp, propietats ressonants que afavoreixen una atmosfera sonora envolvent.
ASLAN
Fundat l’any 2003, el grup Aslan està dedicat a la difusió de la música d’arrel turca en les seves vessants tradicional, clàssica i sufí. En els seus concerts es mostren peces tradicionals d’Àsia central, clàssiques de la música otomana, exemples de l’ús terapèutic de la música de makam tal com la van utilitzar els grans metges musulmans del mitjà orient com Avicena (Ibn Sina) o al-Farabi, peces de música sufí amb recitació de mantres sufís, i, finalment, el concert s’acaba amb una mostra de la dansa del Sema (dansa sagrada de la tradició sufí en la qual els dansants giren meditativament sobre si mateixos).
Diàlegs i Fòrum.
Dr. Edward Neal
Edward Neal és doctor tant de medicina occidental com de medicina tradicional xinesa. Consultor de medicina Oriental per l’Organització Mundial de la Salut.
La pràctica mèdica basada en els textos clàssics xinesos és una pràctica viva als nostres dies i que ens relliga amb una espiritualitat ancestral, basada en la comunió amb la natura i els seus cicles. En aquesta entrevista el Dr. Edward Neal ens explica com l’espiritualitat és aquell aspecte essencial de la natura des d’on tot s’ordena i es regenera.
Joaquim Manjón i Roger Sans (MuOM)
Entrevistem a Joaquim Manjón, tenor, i a Roger Sans, baix, membres de MuOm, un grup que explora àmpliament les possibilitats expressives de la veu i utilitza diverses tècniques de cant com el cant coral polifònic, el cant d’harmònics i el cant gutural.
Un concert de MuOm és un viatge sonor, sense paraules i sense aplaudiments entre peces, per tal de facilitar la continuïtat de l’experiència immersiva. Els espais on actua tenen, com és el cas de l’església Sant Pau del Camp, propietats ressonants que afavoreixen una atmosfera sonora envolvent.
Jordi Delclòs
Parlem amb Jordi Delclòs, d’Aslan, un grup dedicat a la difusió de la música d’arrel turca en les seves vessants tradicional, clàssica i sufí. En els seus concerts es mostren els següents gèneres musicals: peces folklòriques d’Àsia central, peces clàssiques de la música otomana, exemples de l’ús terapèutic de la música de makam tal com la van utilitzar els grans metges del mitjà orient com Avicena (Ibn Sina) o al-Farabi, antigues peces de música sufí amb recitació de mantres sufís, i, finalment, el concert acaba amb una mostra de la dansa del Sema (dansa sagrada de la tradició sufí en la qual els ballarins giren sobre si mateixos meditativament al ritme de la música).
Montse Castellà
Montse Castellà Olivé és practicant de budisme tibetà des de finals dels anys 70. Editora i traductora de textos budistes, dels quals cal destacar «Dones de saviesa» de Tsultrim Allione i «El càlid alè de la Dakini» de Judith Simmer-Brown. Cofundadora i actual vicepresidenta de la Coordinadora Catalana d’Entitats budistes (CCEB) i presidenta de l’Associació UNESCO per al diàleg interreligiós (AUDIR).
Montse Castellà ens presenta la via budista per superar el sofriment i ens convida a emprendre un camí obert que penetra la interioritat i, alhora, ens connecta amb el món i ens fa sentir u amb els altres i amb la naturalesa.