Pasar al contenido principal
Galeria d'imatges

(Escola Pia) Els doctors en història de l'art i professors universitaris Santos M. Mateos i Alberto Velasco han presentat l'estudi que revela l'origen de la Mare de Déu de la Pietat, propietat dels escolapis. Segons la investigació, la imatge és una important obra del catàleg del taller Mestre de Rímini i tindria un gran valor patrimonial i artístic. La presentació pública ha tingut lloc al santuari de la Pietat d'Igualada.

Unes 125 persones han assistit a l'acte que ha estat presidit per la imatge original de la Pietat. Els assistents l'han pogut admirar i fotografiar. L’acte ha finalitzat amb el cant de l’himne de la Pietat. L'estudi presentat també s'ha publicat al número 19 de la revista Locus Amoenus.

La figura original de la Mare de Déu de la Pietat, copatrona d'Igualada, està custodiada i hi ha una rèplica de guix al santuari de la Mare de Déu de la Pietat situat a l'Escola Pia d'Igualada. Aquesta peça té la particularitat de ser una de les poques que, des del seu origen, fa gairebé sis-cents anys, s’ha mantingut sempre a la mateixa ciutat i ha estat objecte de culte ininterrompudament. És una peça comparable a d’altres de similars exposades a museus d’arreu del món, de Glasgow a Baltimore passant per Frankfurt, Londres o Nova York.

El taller Mestre Rímini, situat al sud de l’actual Alemanya, va ser un dels més rellevants de l’Europa del segle XV en la realització d’escultura gòtica en alabastre, i té unes característiques que el fan únic: l’expressió de les cares, els plecs de la roba, ulls globulars sense detalls o els dits esprimatxats i estilitzats de les mans, entre d’altres.

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.