Pasar al contenido principal

(Afers Religiosos) La XVI Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, que se celebrarà del 15 al 30 de novembre, compta aquest any amb un cartell de 24 pel·lícules que tracten sobre la diversitat religiosa, espiritual i cultural de la societat. S’hi podran veure títols com Una raó brillant, d’Yvan Attal, El reverend, de Paul Shrader, o Lazzaro feliç, d’Alice Rochrwacher. La Mostra, en total, constarà de 74 projeccions.

Les cintes es podran veure a les 9 presons catalanes i en 45 sales de 17 ciutats de Catalunya, que són Barcelona, Blanes, Cerdanyola del Vallès, Girona, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Manresa, Mollet del Vallès, Olot, Reus, Sabadell, Salt, Tarragona, Terrassa, Vic i Vilassar de Mar. A banda, aquest any s’incorpora l’Abadia de Montserrat, on es projectarà la cinta polonesa Eter, del director Krzysztof Zanussi.

A la recerca del públic jove

L’edició d’aquest any vol arribar a un públic més jove. En quatre dels set centres educatius de justícia juvenil de Catalunya s’hi projectarà el film Déu meu, però què t’hem fet?, de Philippe de Chauveron. És una pel·lícula que permetrà als joves fer un debat posterior sobre els estereotips, els prejudicis, la interculturalitat i la convivència entre persones de cultures, llengües i creences diferents. Déu meu, però què t’hem fet? és una cinta francesa del 2014 que explica la història d’un matrimoni catòlic que té quatre filles. Cadascuna d’elles es casa amb parelles de diferents religions.

D’altra banda, l’escriptor Màrius Serra farà l’activitat La paraula s’agrada als instituts barcelonins Flos i Calcat i als Jesuïtes de Casp. Les sessions seran respectivament el 22 i el 26 de novembre. És un activitat sobre enigmes lingüístics relacionats amb les religions. És un esdeveniment inclòs a la Mostra, però que fins ara s’havia fet amb públic adult.

A les 9 presons

Als nou centres penitenciaris catalans s’hi projectarà The healer. El que importa de debò, una pel·lícula de Paco Arango triada especialment per al col·lectiu d’interns i que es presenta com a una ocasió per treballar els valors i orientar-los a la reflexió. Abans de totes les projeccions es farà una presentació de la pel·lícula i, en acabat, un debat amb la participació dels interns.

Homenatge al director japonès Yasujirō Ozu

La Filmoteca de Catalunya seguirà en aquesta edició la pista del llibre de Paul Schrader L’estil transcendental en el cinema: Ozu, Bresson, Dreyer. Després de la retrospectiva de Dreyer de l’any passat, enguany es presenta el cicle “Un mestre: Yasujirō Ozu” (Tòquio, 1903-1963). Segons Schrader, Ozu personificava en els seus films el budisme zen. Actualment, però, la crítica considera que la seva obra rep altres influències, com ara la cultura popular japonesa o el cinema de Hollywood.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.