Pasar al contenido principal
Galeria d'imatges

(Càritas Girona) El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir el Homrani, ha visitat aquest divendres el servei d’acollida per a joves migrants sense referents que ha posat en funcionament Càritas Diocesana de Girona a Cal Manco, a Caldes de Malavella.

El servei, que compta amb la col·laboració i el finançament del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, permet acollir una vintena de joves extutelats per l’administració, que rep suport jurídic per a la regularització de la documentació, formació i acompanyament integral a través de tots els àmbits d’actuació de Càritas amb l’objectiu d’aconseguir la seva plena inserció social i laboral.

La iniciativa s’emmarca en el projecte Som Refugi, desenvolupat per Càritas Diocesana de Girona, per donar resposta a l’augment de casos de joves immigrants que es troben en situació de vulnerabilitat, perquè no compten amb entorn familiar, recursos mínims per poder accedir a un habitatge en condicions, ni formació ni experiència suficient per inserir-se amb èxit al mercat laboral.

Durant la visita, el conseller ha pogut conèixer alguns dels nois que viuen a la casa i l’equip del projecte, amb qui ha compartit impressions sobre el fet migratori. La visita ha finalitzat amb una breu trobada de treball amb la directora de l’entitat, Dolors Puigdevall; el secretari general, Martí Batllori; l’alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu; la directora dels serveis territorials de la conselleria a Girona, Marta Casacuberta; i una representació de participants i de l’equip tècnic del projecte Som Refugi.

El conseller ha destacat que “quan aconseguim alinear l’administració, el teixit social i un bon treball previ amb les administracions locals i les persones del centre, és quan podem donar una bona resposta”. A més, ha recordat que el projecte està dirigit a “nois que passen a l’edat adulta i que encara necessiten un procés d’acompanyament i d’apoderament per assegurar que el seu procés d’inclusió i inserció laboral sigui un èxit” i ha afegit: “No ens preocupa només la primera acollida, sinó que ens preocupa assegurar que, quan surtin del sistema de protecció, estiguin apoderats i que es puguin incloure i inserir laboralment i tinguin les mateixes oportunitats que tots els ciutadans i ciutadanes”. El Homrani ha agraït també la tasca dels educadors i educadores de l’entitat i ha afirmat que Càritas “és una entitat amb la que treballem en molts àmbits i que mostra una implicació amb qualsevol dels reptes que tenim com a país” i que “està fent una molt bona feina, i que fa una passa endavant, que és molt necessària”.

Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.