Pasar al contenido principal

Regina Coeli

Plaça Sant Pere
Diumenge, 30 d’abril de 2017

No paren d’arribar dramàtiques noticies sobre la situació a Veneçuela i l’agreujament dels confrontaments, amb nombrosos morts, ferits i detinguts. Mentre m’uneixo al dolor dels familiars de les víctimes, per les quals asseguro pregàries de sufragi, dirigeixo un adolorit apel·lament al Govern i a tots els components de la societat veneçolana perquè sigui evitada tota ulterior forma de violència, que siguin respectats els drets humans i que es busquin solucions negociades a la greu crisi humanitària, social, política i econòmica que està esgotant els recursos de la població. Confiem a la Santíssima Verge Maria la intenció de la pau, de la reconciliació i de la democràcia en aquell estimat país. I preguem per tots els països que travessen greus dificultats; penso en particular aquests dies en l’Ex República Iugoslava de Macedònia.

Ahir, a Verona, va ser proclamada Beata Leopoldina Naudet, fundadora de les Germanes de la Sagrada Família. Crescuda a la cort dels Habsburg, primer a Florència i després a Viena, va tenir des de nena una forta vocació a la pregària, però també al servei educatiu. Es va consagrar a Déu i, a través de diverses experiències, va arribar a formar a Verona una nova comunitat religiosa, sota la protecció de la Sagrada Família, que encara avui està viva a l’Església. Ens unim a la seva joia i a la seva acció de gràcies.

Avui a Itàlia té lloc la Jornada per la Universitat Catòlica del Sagrat Cor. Encoratjo a sostenir aquesta important institució, que continua invertint en la formació dels joves per millorar el món.

La formació cristiana es basa en la Paraula de Déu. Per això m’agrada recordar també que avui a Polònia té lloc el “diumenge bíblic”. A les esglésies parroquials, a les escoles i als mitjans de comunicació es llegeix públicament una part de la Sagrada Escriptura. Desitjo el millor per aquesta iniciativa.

I a vosaltres, estimats amics de l’Acció Catòlica, al final d’aquesta trobada us dono gràcies de tot cor per la vostra presència! I a través de vosaltres saludo a tots els vostres grups parroquials, a les famílies, als infants i als nens, als joves i als ancians. Seguiu endavant!

I estenc la meva salutació als pelegrins que en aquest moment s’han unit a nosaltres per la pregària mariana, especialment als arribats d’Espanya, de Croàcia, d’Alemanya i de Puerto Rico. Junts ens dirigim a Maria, la nostra Mare. Li donem gràcies de forma particular pel viatge apostòlic a Egipte que acabo de realitzar. Demano al Senyor que beneeixi tot el poble egipci, tan acollidor, les autoritats i els fidels cristians i musulmans; i que doni pau a aquell país.

Traducció per Ignasi Segura Renau

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.