Pasar al contenido principal
Galeria d'imatges

(FCFS) Filles de la Caritat Fundació Social ha organitzat la cinquena trobada de voluntariat sota el lema 'Batega amb els cinc sentits'. En total, s’hi han aplegat més de 200 persones –professionals, amics i voluntaris de diferents serveis que fan tasques de voluntariat a l’obra social amb presència de la Companyia de les Filles de la Caritat. Aquest ha estat un dia per agrair la tasca de tots els voluntaris que fan possible que els projectes continuïn endavant.

La Jornada ha començat amb la ponència de Sor Núria Andreu, vicepresidenta de la Fundació Social, qui ha donat la benvinguda i ha recordat el significat del lema: “El cinc ens recorda els cinc anys que portem junts, i alhora al nombre de sentits que hem de fer servir per acollir i acompanyar a les persones que es troben en situacions vulnerables”. Sor Núria Andreu ha volgut recuperar una frase de Sant Vicenç de Paül: “Hem d’entrar en els sentiments dels pobres... per patir al seu costat, hem de fer el possible perquè el nostre cor s’ompli de tendresa i es vagi fent sensible al patiment i a les dificultats dels altres... i demanar al Senyor que ens faci el do de conèixer el veritable sentit de la misericòrdia, que és l’esperit mateix de Déu.”

La celebració ha continuat amb un minut de silenci per recordar les víctimes de la nit anterior a París, dels set atemptats a la capital francesa. Després d’aquesta acció, Núria Guasch, qui ha animat el transcurs de la jornada, ha presentat la projecció d’un vídeo elaborat per Belen Mateo, educadora de llar de pau. A l’audiovisual es podia veure parlar a persones voluntàries i a persones ateses sobre el seu dia a dia i com creixen l’un al costat de l’altre.

Més tard, Isabel Ferrer, directora d’Urgències i Emergències Socials de l’Ajuntament de Barcelona (CUESB), ha començat la formació sobre la resiliència com a eina de transformació social. “La resiliència és la capacitat de sobreposar-se a les dificultats i créixer de l’experiència i es recolza en la força de l’amistat, del projecte de vida, de l’espiritualitat, de tot allò que permet una construcció o reconstrucció de la vida”, ha afirmat la formadora.

I ha continuat: “No és una capacitat absoluta, ni significa invulnerabilitat, és un procés de vida que es construeix amb els altres, està íntimament lligada a la responsabilitat, no només de les persones, de grups, de la societat, sinó sobretot de la mateixa víctima en relació al seu mateix futur.” Amb aquesta definició i diversos exemples de persones resilients en situacions adverses, els assistents han pogut escoltar més sobre la força que el qui pateix té per sobreposar-se a situacions difícils.

Abans d’iniciar amb el bloc de la part lúdica, els assistents han pogut gaudir d’una pausa cafè. En aquesta estona d’esbarjo ha tingut un paper actiu un grup de joves del Centre La Immaculada que s’ha ofert per fer de cambrers en col·laboració amb el Càtering Salta Ared. L’espai lúdic ha estat dinamitzat pels grups de música Los Ronderos de l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac, pel Cor Shalom de Llar de Pau, i per un grup de noies de Casa Misericòrdia. Han ballat i cantat fent que el públic s’animés i s’aixequés de la cadira. Sor Maria Arrese, coordinadora de voluntariat de la Companyia, ha clos la jornada agraint la participació i esperant que cada any es pugui celebrar aquesta festa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.