Pasar al contenido principal

(Bisbat de Girona) En la seva homilia de la Missa Solemne de Sant Narcís, que ha tingut lloc aquest dimecres a la Basílica de Sant Feliu de Girona, Francesc Pardo ha compartit amb tots els gironins una àmplia reflexió sobre la significació avui del “testimoniatge de l’Església i de cadascun dels cristians”.

El bisbe de Girona ha destacat que “Catalunya viu una etapa de la seva història que requereix serenor, capacitat de cercar ponts per construir, esforç per no marginar i excloure, acords pensant en el conjunt dels ciutadans i no només en la ideologia del propi grup”. Alhora, ha instat tothom a valorar més “allò que ens ha unit, que ens uneix i que ens pot unir, i no el que ens separa”.

Com és habitual, la celebració del patró de la ciutat ha omplert la catedral i hi han assistit diverses autoritats com l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el president de la Diputació de Girona, Pere Vila; representants de la Generalitat de Catalunya i del Govern espanyol; així com d’altres instàncies públiques.

“Què n’has fet del teu germà?”

El bisbe de Girona ha afirmat en la homilia que l’Església s’ha mostrat sempre experta en humanitat, i que també ara “ens cal de nou posar-nos a disposició de servir aquesta nostra terra estimada de Catalunya en tot allò que sigui necessari des de la nostra missió: estimular actituds evangèliques, acompanyar, pacificar, servir tothom –especialment els més necessitats materialment o espiritualment, i pregar sempre”. Alhora, ha remarcat la necessitat de mirar més enllà del nostre país i prendre consciència del drama dels refugiats que assola Europa: “Els missatges que rebem per impedir la seva entrada, ens han de deixar molt preocupats”. I ha advertit del perill que l’Europa civilitzada caigui en la deshumanització: “hem deixat d’escoltar la gran pregunta de Déu: què n’has fet del teu germà?”

Pardo ha repassat també diverses qüestions que han marcat l’Església i la societat els darrers mesos, com el Sínode de la Família que ha finalitzat recentment a Roma, la fita de l’Any de la Misericòrdia, que començarà el proper 8 de desembre i que marcarà també l’actuació de l’església gironina o l’impacte de l’encíclica Laudato, Sí, del papa Francesc.

Davant de tots aquests reptes ha animat tots els creients a continuar “la missió que Jesús ens ha confiat, i de la qual Sant Narcís fou un testimoni significatiu”. En aquest sentit, el bisbe Francesc ha destacat que l’Església ofereix una proposta d’alliberament i de felicitat que es fonamenta en l’estima a les persones i al món, i que es mostra en l’actitud d’acollida i en l’esperit de servei i de compromís “amb la veritable humanització i realització de pobles i persones”.

Finalment, ha instat a afermar l’anunci de l’Evangeli, la celebració dels sagraments –especialment la necessitat de la missa dominical i del perdó, centrals el proper Jubileu de la Misericòrdia-; i la prioritat dels pobres, marginats i refugiats, “tant els que són entre nosaltres com els que són a les nostres fronteres”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.