Pasar al contenido principal

(Edebé) L’obra pictòrica de Josep Minguell a l’església de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega (Urgell), sovint anomenada la 'Capella Sixtina catalana', no tan sols per les dimensions de la superfície pintada, quatre voltes i dos murs, sinó també pel propòsit de resumir-hi tota la història de la salvació, ja és a l’abast dels alumnes d’ESO amb un propòsit didàctic i com a material digital interactiu.

L’editorial edebé, a l’hora de plantejar-se un material per treballar els relats bíblics en el seu nou projecte de Religió per a l’ESO, s’ha fixat en la bellesa i expressivitat de les pintures que el conegut artista targarí Josep Minguell ha estat elaborant durant la darrera dècada a l’església renaixentista de la seva ciutat i coneguts com els 'Murs de llum'. La reproducció d’aquestes pintures en fotografies de gran qualitat ha servit de base per a un material digital que el pròxim curs es distribuirà juntament amb els nous llibres de Religió. Comptant l’edició catalana i la castellana, més de 40.000 adolescents coneixeran les pintures de Tàrrega.

Aquest material digital incorpora, a més de mig centenar de fotografies de les pintures, els textos bíblics corresponents (en pantalla i en àudio), la possibilitat d’ampliar els detalls pictòrics més significatius.

Cal recordar que el pintor Josep Minguell (Tàrrega, 1959) és dels pocs artistes del país que manté la tècnica tradicional de la pintura al fresc, tècnica molt feixuga i costosa, però que té l’avantatge que el resultat és espectacular, molt lluminós i pràcticament perenne.

Des de la inauguració de les pintures murals, el nombre de visitants a l’església de Tàrrega no ha cessat d’augmentar, tant que les visites guiades han de ser concertades amb antelació al Museu Comarcal.

Gràcies al CD editat per edebé, per als alumnes d’ESO s’obre una nova via d’accés a aquesta rica mostra del nostre patrimoni religiós contemporani. Una via d’accés que els permetrà, a ells, als seus professors i a les famílies, molt més que contemplar unes pintures; podran admirar-les, comprendre-les, treballar-les, relacionar-les amb el que estudien i amb el que viuen, fer-les seves.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.