Pasar al contenido principal

(Glòria Barrete –CR) Són les set del vespre i ens està esperant a la porta de l'escola Pia Luz Casanova de Barcelona; quan no portem ni dos minuts de presentació rigorosa l'interromp un dels pares de l'escola: "Jordi, escolta! per això del 19 cal invitació o podem anar-hi sense? no caldrà anar gaire mudat, no?" En Jordi riu i li explica: "la invitació és una formalitat, però si vols te la dono; sou de la família, podeu venir tranquil·lament". Li preguntem si és normal que conegui a tots els pares de l'escola pel seu nom i ens respon: "porto dos anys ja". És jove, proper, i desprèn aquest estil familiar, acollidor, alegre, ben propi dels escolapis.

Ell és en Jordi Vilà, escolapi que el proper diumenge 19 d'octubre professarà els vots solemnes davant de la seva gent i al seu poble d'origen, Caldes de Montbui. Un jove atret pel carisma de Sant Josep de Calassanç i que ha discernit la seva opció en un procés de recerca que li ha durat prop de set anys. "Un viatge de sis mesos al Sàhara em va reconciliar amb l'Església; em vaig descobrir com a home religiós", afirma. Quan va tornar d'aquell viatge va anar a parlar amb el provincial del moment, l'Andreu Trilla, i va ser ell qui li va fer entendre que la vocació sorgeix en llibertat, que no surt espontàniament degut a un viatge o a un trencament, per exemple. Això el va portar a fer un procés de cerca personal i de formació on s'ha anat trobant amb molts referents de vida –a Xile, a Senegal i també a Catalunya– referents que han estat i són com un mirall per ell i que l'ajuden a seguir buscant "l'aigua viva".

Sap que la seva tria no és fàcil ni potser s'entén massa en una societat on hi ha un analfabetisme religiós molt gran, però tot i "fer una opció de vida radical que no està de moda", en Jordi Vilà sap que la gent valora el que fa, el compromís i el servei cap als altres.

Ara que ha decidit fermament i lliurement professar els vots solemnes posa el comptador a zero un altre cop: "és un inici d'un camí que espero que sigui ple d'experiències boniques, d'amor, d'Evangeli".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.