Pasar al contenido principal

(CR) Aquest dijous es presentarà públicament el document “Unes humanitats amb futur”, promogut per la Facultat de Teologia de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans. El text pretén alertar a la societat sobre com les mancances funcionals i personals en humanitats afebleixen el patrimoni cultural i deterioren el diàleg de la cultura pròpia amb les altres cultures del món. Per això, reclama una presència més viva de les humanitats en la formació dels joves. Amb aquesta iniciativa, la Facultat de Teologia de Catalunya reforça la seva col·laboració amb la primera institució acadèmica del país.

Després d’un procés per demanar el suport de la societat civil, per mitjà d’una campanya de captació d’adhesions, i de la recerca de la implicació dels representants públics en les polítiques educatives, el text ja estat signat per prop de quatre-cents intel·lectuals, professors i diferents institucions culturals i acadèmiques. Serà lliurat a la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, en l’acte que es farà a la seu de l’IEC el dijous 16 de gener.

En la presentació hi intervindran l’actual i l’anterior president de l’IEC Joandomènec Ros i Salvador Giner; el degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, Armand Puig; i el secretari general d’Universitats, Antoni Castellà. També hi exposaran publicament el seu suport Jaume Casals, rector de la UPF; Carles Duarte, president del CONCA; Carme Arenas, presidenta del Pen Català; Joan Viñas, president de l’Acadèmia de Medicina; Anna Cortadellas, estudiant de filologia; Benet Casablancas, compositor; i Lluís Pasqual, director del Teatre Lliure.

En la redacció inicial del document hi van internenir el sociòleg Salvador Giner, els filòsofs Rafael Argullol, Victòria Camps, i Lluís Font, l'assagista Jordi Llovet, el físic David Jou, l'historiador Ramon Pla, la filòloga Mariàngela Vilallonga, l'il·lustrador Perico Pastor, i els teòlegs Armand Puig, Agustí Borrell, Xavier Morlans i Francesc Torralba.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.