Vés al contingut
Catalunya Religió
ou-com-balla-vic
Fotografia: Bisbat de Vic.

CR L’ou com balla és una de les tradicions més emblemàtiques de Catalunya, celebrada durant la festivitat del Corpus Christi. Aquesta curiosa pràctica, on un ou buit balla sobre el raig d’una font adornada amb flors i cireres, atrau cada any tant residents com visitants, fascinats per la seva bellesa i simbolisme. Durant aquests dies, diverses diòcesis catalanes acullen aquesta tradició en llocs històrics i emblemàtics. A Catalunya Religió us els detallem.

A Barcelona, la majestuositat de la catedral de Barcelona es combinarà amb la màgia de l’ou com balla al seu claustre a la font de Sant Jordi. L'ou es beneirà aquest dimecres 29 de maig a les 18:30 h i es podrà veure dijous i divendres, de 10 a 19 h; dissabte de 10 a 19:30 h; i diumenge de 9 a 14 h.

També a Barcelona, l'ou com balla es podrà veure a l'Oratori Sant Felip Neri de Gràcia a partir del 30 de maig i fins diumenge 2 de juny. I al claustre de Sant Miquel del Seminari Conciliar de Barcelona del 30 de maig a l'1 de juny. L'horari de visita és dijous 30 i divendres 31, de 9 a 20h; dissabte 1 de juny, de 9 a 13:30h. 

A la diòcesi de Vic, l'ou com balla es podrà veure a la seu de Manresa a partir del 30 de maig a les 10:45 h, moment en què es beneirà. L'ou es podrà visitar fins al dijous 6 de juny, en l'horari habitual d'obertura del temple: de dilluns a divendres de 10:30 a 13:30 h i de 16 a 19 h, dissabte de 10:30 a 14 h i de 16 a 19 h i diumenge de 12 a 14 h i de 17 a 19 h. 

La catedral de Sant Feliu de Llobregat també instal·larà l'ou com balla el 30 de maig. Es podrà veure fins al 2 de juny al pati lateral de la catedral. 

La parròquia de sant Pere i sant Pau del Prat de Llobregat també tindrà ou com balla. És beneirà  dijous a les 9.00h, i hi serà fins acabar la processó del Corpus diumenge 2 a les 21h. 

En el cas de Terrassa, l'ou com balla es podrà veure en diferents indrets: a les esglésies de Sant Pere de Terrassa, a Ullastrell, al monestir de Sant Cugat i a les esglésies de la Garriga, Bigues, Ametlla del Vallès, Cardedeu i d'altres. A la catedral de Terrassa es farà de manera virtual, "en atenció al decret de sequera que encara és vigent", informen des del bisbat. 

A Tarragona es podrà veure l'ou com balla a la font del claustre de la Catedral el diumenge de Corpus. Es podrà visitar de 9 a 14h, i de 16 a 21 hores. A les 18h començarà l'ofici religiós a la Catedral. A les 18:30h es plantaran els elements del Seguici i, a les 19h, s'iniciarà la processó des del Pla de la Seu.

A banda d'aquesta iniciativa virtual, en la majoria d'instal·lacions de l'ou com balla, en context de sequera, s'ha optat per l'ús d'un circuit tancat amb aigua de pluja recollida aquests últims dies.

Ens podeu fer arribar altres indrets i llocs on veure l'ou com balla a Catalunya a través del nostre correu electrònic: redaccio@catalunyareligio.cat

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.