Vés al contingut

(CR) Preparant-se i impulsant la represa del turisme. Aquest és el plantejament amb el que el Secretariat de pastoral de Turisme, Peregrinacions i Santuaris de Barcelona ha posat en marxa un nou web https://turisme.esglesia.barcelona. Aquest dijous l’ha presentat Josep Maria Turull, director del secretariat i rector de la Basílica de la Sagrada Família, on s'ha fet una roda de premsa.

“Després de la pandèmia el turisme religiós també tindrà un fort increment a casa nostra” ha afirmat Turull. Sobretot esperant que el primer que es reprengui sigui el turisme de proximitat, en espera del turisme estranger. Un moment en el que “la gent buscarà més que mai espais de pau, cònsol i esperança”.

El context abans de la pandèmia és d’un “gruix important de turisme religiós que quan venen aquí també volen celebrar la seva fe amb nosaltres” o que persones que s’apropen als llocs religiosos amb interès cultural però que també “volen experimentar allò que s’hi celebra”. Concretament, segons dades de recollides per l’arquebisbat de Barcelona, un terç de les visites a monuments i llocs d’interès de Barcelona eren a espais religiosos catòlics. Vuit milions de visites anuals en total encapçalades per la Sagrada Família. El tercer espai amb més afluència de visitants de la ciutat de Barcelona era la Catedral.

"Hi ha gent que ha redescobert ara llocs com la Catedral o el Tibidabo"

El turisme que s’espera que es reactivarà primer és el de petits grups o familiars. El nou web està dirigit a aquest públic que busca informació o propostes turístiques per organitzar-se pel seu compte. Inclou informacions “que fins ara eren impossibles de trobar” com les misses en diversos idiomes que es fan la diòcesis, o el llistat complert de santuaris i el serveis que ofereixen.

També es recullen les misses i altres serveis religiosos de llocs emblemàtics de la ciutat, com la Sagrada Família, la Catedral, el Tibidabo, Santa Maria del Mar o la Mercè. Són punts d’atracció tant per als turistes catòlics com per gent de la mateixa ciutat que vol fer una sortida. Turull ha explicat que això ja ho han notat “amb gent que ha redescobert ara llocs com la Catedral o el Tibidabo”.

Finalment s’agrupen també les ofertes musicals al voltant del centres de culte com els cicles de concert d’orgue, les misses polifòniques o les celebracions litúrgiques amb un cor estable professional.

Amb el web es vol oferir el patrimoni cultural i de culte de l’Església de Barcelona com un instrument més d’impuls a la recuperació turística i econòmica.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.