Vés al contingut
editorial-claret
Fotografia: Claretians.
Galeria d'imatges

Claretians | Més d'una vuitantena de persones s'han reunit aquest dijous en la presentació de Simfonia de desert, el nou llibre de l'Editorial Claret. L'autor del llibre, Àngel Miret, ha presentat la publicació a la Sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret com una crònica "d'un viatge d'espiritualitat cristiana amb insercions d'altres tradicions de saviesa".

Àlex Masllorens, escriptor i periodista, ha explicat que el llibre és "aparentment molt senzill, sense pretensions intel·lectuals, però amb un rerefons molt profund i ric de matisos". "Ës com una road movie", ha dit. En aquest sentit, ha fet referència al llarg camí de descoberta, de creixement, de transformació personal que suposa la publicació. “El llibre està ple de situacions que anem trobant al llarg de la vida, arquetips de persones” hi ha afegit.

Miret ha compartit la descripció que un amic li havia fet arribar del llibre. L’obra m’ha recordat al Petit Príncep, no només pel fet que tots dos són llibres petits amb capítols breus i il·lustracions eloqüents, sinó perquè les dues obres són la crònica d’un viatge de creixement personal, un viatge d’espiritualitat cristiana amb insercions d’altres tradicions de saviesa, sobretot de l’Islam.”

39 capítols d'experiències

Simfonia del desert representa l’expressió escrita de diferents fascinacions de l'autor: el desert, Charles de Foucauld, la complexitat psicològica de l’ésser humà, el bé i el mal. El llibre recull en trenta-nou capítols les experiències del protagonista —el pelegrí— en el seu vagareig pel desert, decisió que pren després de portar una vida endreçada i acomodada. Cada capítol representa una experiència alhora que tots els capítols tenen lligams entre si, de manera que es pot llegir un sol capítol, que sempre té principi i final.

El fil conductor dels diferents capítols són en Tupark i en Nabuc, que representen el mal i el bé respectivament, encarnats en la figura d’un gall d'indi i d’un petit ocell, i també l’Ésser transcendent, principi i fi de totes les coses, que acompanya el pelegrí durant tot el camí, tot i que a vegades ell no és capaç de sentir-lo.

Masllorens ha destacat els personatges secundaris del llibre. Per a ell, són els que permeten anar fent referència als diferents estils de vida, a les diverses maneres com les persones s’adapten al món o com miren, en molts casos de treure’n profit.

Teresa Calvó, il·lustradora del llibre, ha agraït la confiança de l’autor. Els dibuixos, expressius en la seva simplicitat, estan en sintonia amb el text, són molt austers a la vegada que molt vibrants. Un cop vistos aquests dibuixos difícilment ens podem imaginar al pelegrí de cap altra manera” ha dit Masllorens.

Àngel Miret és advocat. Ha treballat a l’administració de justícia, la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra. Pertany a entitats socials com Cristianisme i Justícia, Iniciatives Solidàries, Cristianisme segle XXI, entre d’altres, i col·labora habitualment amb el setmanari de Catalunya Cristiana i Ràdio Estel. Com a jurista està especialitzat en migracions i refugi, temes sobre els quals ha publicat articles a La Vanguardia, El País, El Periódico de Catalunya, Idees, Sud, Avui, Catalunya Cristiana, Catalunya Religió, e-noticies, El Pregó, ONG, etc.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.