Vés al contingut
ISCRG GIRONA

bisbat de gironaL'Institut Superior de Ciències Religioses de Girona (ISCRG), institució diocesana vinculada a la Facultat de Teologia de Catalunya (Ateneu Universitari Sant Pacià), ja escalfa motors per al nou curs 2024/2025 per a totes aquelles persones interessades a aprofundir en teologia, filosofia i ciències humanes. El nou curs començarà el 12 de setembre i les classes es duran a terme de dilluns a dijous de 18 h a 21 h al Seminari Diocesà de Girona. Una setmana abans, el dilluns 2 de setembre, s'obrirà el període de matriculació, que finalitzarà el dimarts 10 de setembre.

Entre les novetats d’enguany destaquen el seminari «El silenci de Déu», que serà impartit per Joaquim Giol, professor de Filosofia de la religió (Teodicea). A més, durant aquest curs s'oferiran també s’oferiran noves assignatures, com «La mort i l’acompanyament: perspectives teològiques i psicològiques», a càrrec de dos professors: Sebastià Aupí, llicenciat en Teologia pastoral i expert en bioètica, i Josep Soler, llicenciat en Psicologia. Aquesta darrera serà una de les assignatures optatives, juntament amb les que impartirà  Joaquim Malé i Ribera: una, «La història d’Israel, entre la llegenda i la realitat», i l’altra sota el títol «I sobre aquesta pedra edificaré la meva església (Mt 16,18). Una aproximació a l’eclesiologia bíblica».

Els estudis a l’ISCRG tenen una durada de tres anys per al batxillerat/grau (180 crèdits per al batxillerat eclesiàstic; 240 crèdits per al grau amb reconeixement civil a l’Estat espanyol) i de cinc anys per a la llicenciatura/màster (300 ECTS). També hi ha la possibilitat d’apuntar-s’hi com a oient. Així mateix, s’ofereix al professorat de Religió obtenir el títol de la DECA (Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica).

La formació que s’imparteix a l’Institut està adreçada a una pluralitat de perfils de persones: els aspirants al Diaconat Permanent, el professorat de Religió -que hi troba la preparació teològica i pedagògica per tal d’obtenir la «Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica» (DECA) d’Educació Infantil i Primària, i especialment per a ESO i Batxillerat-, els religiosos i les religioses que vulguin aprofundir allò que viuen, els preveres que desitgin renovar o intensificar l’estudi de la teologia, els catequistes o responsables de grups, moviments o serveis de les parròquies i comunitats cristianes que vulguin tenir un panorama del cristianisme d’avui, els estudiants universitaris interessats pel fenomen religiós i la seva problemàtica actual, i les persones interessades en l’estudi de la teologia i els continguts de la fe.

Territori
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.