(Bisbat de Lleida) La nau central de la Seu Vella ha estat per primera vegada l’escenari de la celebració del XXIII Pregó de la Setmana Santa de Lleida, organitzat pel Secretariat de Congregacions, Confraries i Germandats de la diòcesi de Lleida, que ha anat a càrrec del periodista i escriptor Jordi Curcó.
Un pregó que ha tingut un format original, ja que segons ha explicat a l’inici el mateix pregoner no ha estat en solitari, sinó compartit amb diverses entitats del món de la Cultura Popular i Tradicional, les quals han actuat de forma intercalada mentre es feia la lectura del pregó.
L’acte ha comptat amb la presència de l’Agrupació de Tambors i Bombos de la Confraria de la Mare de Déu de la Mercè de Lleida; l’Agrupació Teatral TOAR, amb l’escenificació d’un quadre de la Passió del Carme; l’Aula de Sons de Lleida i els Cantadors de la Granadella, que interpretaran el Miserere del Desclavament de la Creu.
La cloenda del pregó, com ja és costum, ha estat reservada a l’Esbart Dansaire Sícoris, amb la representació de la Moixiganga de Lleida, en la commemoració del 50 aniversari de la fundació de l’Esbart. La coneguda com a 'Moixiganga de Lleida' és, més que un ball, una impressionant composició plàstica en representació del drama sacre de la Passió, Mort i Resurrecció de Jesucrist, que pretén arribar al cor de la gent.
El colofó final del pregó l’ha posat un repic de campanes de la Seu Vella, amb la campana Silvestra al capdavant a càrrec de Josep Carvajal. El so de les campanes ha acompanyat el final de la representació de 'La Moixiganga', en el precís moment de l’escenificació de la Resurrecció de Crist.
El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, ha participat al pregó acompanyat del responsable del Secretariat de Congregacions, Confraries i Germandats de la diòcesi de Lleida, Juan Jose Gómez.