Vés al contingut
Catalunya Religió
70-aniversari-santuari-mare-deu-remei
Fotografia: Bisbat d'Urgell.
Galeria d'imatges

BISBAT D'URGELL El bisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, ha presidit l'eucaristia commemorativa pels 70 anys de la benedicció i consagració del Santuari de Mare de Déu del Remei a Boldú. La placa commemorativa, que es troba sota les tres arcades de la façana del Santuari, explica que el temple va ser consagrat l'any 1954 pel bisbe d'Urgell, Iglesias Navarri.

La commemoració, celebrada d'aquest diumenge 16 de juny, s'ha iniciat amb una visita del bisbe d'Urgell a la finca 'Castell del Remei'. Els propietaris de l'espai, Tomàs Cusiné i Mireia González, han explicat com "des de l'origen la Mare de Déu del Remeu va ser venerada i estimada, ja que la família propietaria creia que devia la seva prosperitat a la protecció a la Mare de Déu del Remei". 

A continuació ha tingut lloc l’eucaristia solemnitzada per les corals Flor de Lli de Linyola, Bellcant de Bellcaire d’Urgell i Espiga d’Or de Bellvís. L'eucaristia ha estat presidida pel bisbe d'Urgell i han concelebrat el rector Carles Albert Ospina; l’arxiprest i antic rector Jaume Mayoral; Ivan David Ayala, David Codina i el diaca Josep Caba. També han estat presents la comunitat dels Germans Franciscans de Creu Blanca de la propera “Llar Santa Anna”.

Durant l'homilia, el bisbe d'Urgell ha agraït tot el treball dels actuals propietaris Tomàs Cusiné i Mireia González en favor del Santuari de la Mare de Déu del Remei i el fet que tinguin la gentilesa de cedir l’ús del Santuari a la Parròquia. Vives ha animat als fidels a saber valorar la cura de la terra i del sector primari i a no perdre mai la identitat i arrels cristianes. Al final de la missa s'ha cantat la pregària del mestre Lluís M. Millet a llaor de la Mare de Déu del Remei.

La història de la finca 'Castell del Remei'

Durant l'edat de bronze la finca 'Castell del Remei' va ser una hisenda romana i també una almúnia àrab fins a arribar a mans de la família Girona, que en aquell moment era el màxim exponent de la burgesia catalana del segle XIX i XX. Després de la mort de Joan Girona, les seves hereves i successores, Maria i Teresa Escubós Girona, van fer realitat la voluntat del seu oncle que consistia en encarregar la construcció de l’actual santuari dins la finca a l’arquitecte Antoni Fisas i Planas, amb pintures de Josep Obiols i Palau.

Els propietaris de la finca actuals tenen la propietat del castell i el grup vitivinícola Castell del Remei, des de l'any 1982. A més la presidència de la Fundació Castell del Remei, que té per objectiu protegir el patrimoni històric, natural, cultural i espiritual d’aquesta emblemàtica finca vinícola que es remunta a més de 3.500 anys d’antiguitat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.