Vés al contingut
sjd-nou-centre-lleida-00
Fotografia: Sant Joan de Déu.
Galeria d'imatges

SJD El nou dispositiu de l'Hospital Sant Joan de Déu de Lleida, que segueix el model de l’Acompanya’m de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, atendrà 20 joves vulnerables entre 12 i 18 anys amb diagnòstic de trastorn mental greu. En el compromís amb la salut mental, Sant Joan de Déu ha inaugurat la segona unitat d’Acompanya’m a Lleida.

El nou centre està estratègicament ubicat al barri de La Bordeta de Lleida, a menys de dos quilòmetres de l'Hospital Sant Joan de Déu de Lleida, referent en salut mental infanto-juvenil.

Durant l'acte d'inauguració, han intervingut el conseller de Salut, Manel Balcells, i pel director assistencial de Sant Joan de Déu a Espanya, Josep Pifarré. Ambdós van destacar la col·laboració perllongada entre l’administració pública i Sant Joan de Déu, ressaltant l’experiència i la professionalitat que l’Orde aporta a aquest projecte especialitzat.

Model integral i comunitari

Gestionat per Sant Joan de Déu Terres de Lleida, el centre segueix el model de la primera unitat a Barcelona, prioritzant l’atenció comunitària. 'Acompanya’m Lleida' es configura com una unitat terapèutica educativa i residencial especialitzada, creada de la necessitat d’avançar en un nou model d’atenció biopsicosocial i comunitària.

El gerent de Sant Joan de Déu Terres de Lleida, Jaume Capdevila, ha expressat la seva satisfacció per inaugurar Acompanya’m. Durant la seva intervenció ha destacat la confiança del departament de Salut en Sant Joan de Déu per a gestionar aquest projecte vital.

Els residents reben teràpia, escolarització, participen en activitats lúdiques i esportives, i gaudeixen de passejos diaris

Acompanya’m Lleida incorpora un innovador model de contenció emocional basat en el desenvolupament progressiu d’eines personals per a gestionar el malestar. Els residents reben teràpia, escolarització, participen en activitats lúdiques i esportives, i gaudeixen de passejos diaris. El programa busca la inclusió gradual en l’entorn laboral i educatiu, donant suport als joves en la consecució de fites individuals. Tenint com a base la desinstitucionalizació, es realitza un seguiment personalitzat durant sis mesos després de rebre l’alta.

Amb una superfície de 1.700 metres quadrats, l’edifici acull a 20 joves vulnerables amb diagnòstic de trastorn mental greu. L’edifici, inspirat en la naturalesa que l’envolta, integra colors i formes orgàniques en el seu disseny, assignant a cada unitat de convivència el nom d’un arbre i un color. Aquesta paleta cromàtica busca crear una atmosfera de calma i benestar.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.