Vés al contingut
salle-robot-
Fotografia: La Salle.

La Salle Diversitat, inclusió i tecnologia. Són els tres conceptes que combina el projecte de robòtica Divintech de l'escola la Salle de la Seu d'Urgell que ha començat aquest curs. Es tracta de comprovar si la introducció del robot Mika, nom amb què se l'ha batejat, millora les diferents dificultats que presenten els alumnes amb trastorn de l'espectre autista dins la nova metodologia que impulsa la Salle, el Nou Context d'Aprenentatge (NCA). El projecte s'ha presentat a les famílies i al conseller d'Educació, Josep González Cambray.

El projecte s'ha engegat amb la implicació de la Universitat La Salle Ramon Llull a Barcelona (URL) i el Campus Madrid de la Salle (UAM). La URL ha aportat la seva extensa recerca en tecnologia i robòtica educativa social i la universitat de Madrid ha incorporat l'experiència en psicopedagogia i pedagogia en TEA. A més, l'objectiu del projecte respon a la tesi doctoral d'un estudiant de la Universitat La Salle URL.

La presentació que s'ha fet coincidint amb la commemoració del 50è aniversari de l'empresa A. MiquelLinde, col·laboradora del projecte, ha comptat amb una gran participació i implicació de les famílies del centre.

El col·legi valora molt positivament aquest projecte en xarxa amb les dues universitats i totes les possibilitats que s’obren en el camp de la investigació i la robòtica social amb l’alumnat TEA dins el Nou Context d’Aprenentatge. Sobretot, amb l’objectiu final de poder traslladar el resultat d’aquest estudi a tots aquells centres que ho puguin aplicar amb el seu alumnat.

Ajudar infants i joves per afavorir el seu desenvolupament

Des de fa temps, La Salle de la Seu d’Urgell treballa la robòtica amb l’alumnat que presenta necessitats educatives especials. Gràcies a la col·laboració de l’Empresa A. MiquelLinde fa dos anys es va poder comprar el robot humanoïde NAO, que entre moltes funcions pot ajudar a infants i joves amb dificultats a fi d’afavorir-ne el desenvolupament, l’assoliment dels aprenentatges i la socialització. Empreses del territori com la companyia elèctrica urgellenca PEUSA també van col·laborar de manera inicial en el projecte.

Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.