Vés al contingut
Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) El Centre Social El Roser és el nou equipament municipal de Reus que s'ha inaugurat aquest dimecres. Un equipament integrador, innovador i d'empoderament de les persones en situació de vulnerabilitat. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; la vicealcaldessa, Noemí Llauradó; la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella; el director de Càritas Interparroquial de Reus, Miquel M. Aragonès; i l’administrador d’Arada Inserció Càritas Diocesana de Tarragona, Vicenç Veses, entre d’altres.

En el seu conjunt, aquest centre, que depèn de la Regidoria de Benestar Social, té com a objectiu impulsar les polítiques d’atenció a les persones amb nous serveis i una nova aposta per programes ja existents, com el de gestió alimentària o l’allotjament de persones en situació de vulnerabilitat social. A més, l’equipament està concebut per potenciar la integració. Per això, acull també una cafeteria oberta a tothom i una sala a disposició de l’Associació de Veïns de la Urbanització Xalets Quintana.

El servei d’alimentació del centre, gestionat per Arada Inserció, de Càritas Diocesana de Tarragona, i Formació i Treball, inclou un menjador social que permet fer àpats presencials i per emportar a domicili. De fet, les noves instal·lacions permeten elaborar uns 240 àpats diaris. També compten amb un rebost social, un punt de distribució d’aliments i entrega de la cistella bàsica d’aliments i complements; i la cafeteria.

Una oportunitat per a la inserció laboral

Un dels objectius del Centre Social El Roser és inserir persones en el món laboral i al mateix temps oferir un bon servei de menjador i rebost a les persones usuàries. En concret, del total de 16 treballadors i 15 persones voluntàries que treballen al Centre Social El Roser, a més del personal de l’Ajuntament de Reus, hi ha 10 persones treballadores d’inserció, que van començar a treballar a inicis de gener amb un contracte de sis mesos prorrogable fins a tres anys, d’acord amb la llei d’inserció. Es tracta de persones proposades per l’àmbit d’ocupabilitat de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, encarregat de facilitar l’accés al mercat laboral a persones amb dificultats. Pel que fa al perfil, són persones, entre 20 i 55 anys, residents a Reus i la majoria són dones, tot i que es busca que hi hagi paritat.

Allotjament temporal

El Centre Social El Roser incorporarà també, més endavant, el Servei Residencial d’Estada Limitada en dues modalitats d’atenció: el servei d’acolliment residencial d’urgència que supleix temporalment la llar familiar en casos puntuals i d’urgència, com incendi o ensorrament de l’habitatge; i el servei de residència temporal a persones adultes en situació d’exclusió social.

L’equipament integral d’estada limitada que oferirà El Roser serà una opció diferent dels actuals recursos privats que existeixen a la ciutat, com habitacions d’hostals o d’una entitat social. Es tracta d’oferir una millora en l’atenció social a les persones i també una millora en la qualitat del servei, de l’allotjament i de l’estada. En concret, aquest servei facilita desenvolupar els plans de treball amb majors garanties de suport i eficiència.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.