Vés al contingut

(Arquebisbat de Tarragona) Aquest diumenge, dia 30 de setembre, la ciutat de Reus ha acomiadat amb emoció els germans franciscans que en els darrers vint anys han tingut cura del dia a dia de la Casa de Misericòrdia de Reus, situada al carrer de l’Hospital. A partir d’ara, el relleu de la gestió passarà a mans de les germanes de Nostra Senyora de la Consolació.

El prior-arxiprest de Reus i president del Patronat de la Fundació Mare de Déu de Misericòrdia, Joan Antoni Cedó, va ser l’encarregat d’obrir l’acte agraint tant el treball dels germans franciscans com l’acceptació de les germanes de la Consolació per aquesta nova etapa, també al voluntariat, als membres del Patronat i a tots els residents de la Casa. «Tot el que fem és pels més vulnerables, pels més pobres, i que Déu ens hi ajudi», va dir.

«Ens costa molt deixar la Casa de Misericòrdia, sobretot l’atenció als residents que durant tants anys han format part de la nostra família, i a tot el personal i voluntaris amb el que hem col·laborat, però la realitat de la vida ens ho imposa, no disposem de germans per a continuar amb la nostra presència aquí», va expressar el superior general dels Germans Franciscans de la Creu Blanca, Luis Miguel Martell. En el seu parlament també va fer especial menció de tres persones que en la història de la Casa han estat molt significatives: Sr. Antoni Alluja, Mn. Josep Pasqual, qui fou prior, i el germà Isidoro, fundador de la Congregació.

En nom de les Germanes de la Consolació va parlar la superior provincial de la Congregació, Maria Pilar García, la qual va manifestar que no podien negar-se a la sol·licitud de col·laborar amb aquesta obra de misericòrdia tant de l’Església de Reus com de tota la ciutat. En aquesta nova etapa col·laborarem aportant el nostre carisma i fent nostres les paraules de la nostra fundadora, Santa Maria Rosa Molas: «Només desitjo que el pobre sigui servit i que Déu sigui lloat».

«Heu fet d’aquesta Casa, una llar, una família»

Per la seva part, Ignasi Olivé, en representació del Patronat i els preveres de Reus, va recordar quins van ser els inicis de la Casa de Misericòrdia a partir d’una proposició de l’Assemblea de Cristians de Reus com a fruit del IV Centenari de l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora. «En ella s’expressava la ferma voluntat de crear una Casa que acollís persones malaltes, amb necessitats físiques o psíquiques, d’escassos o nuls recursos econòmic i socialment abandonades i que fos encomanada a una orde religiosa especialitzada. I el dia 24 gener de 1998 arribaven els dos primers germans com a servidors d’aquest nou “Santuari”». També va manifestar que els germans franciscans han fet de la Casa una llar, una família, on les persones se senten valorades. «I el més important: Heu estat l’ànima que ha donat vida a aquesta família que va néixer sota la vostra empara i ha crescut amb el vostre recolzament».

A més, Mn. Olivé va adreçar unes paraules de benvinguda a les germanes de la Consolació. «Seguint les petjades de Santa Maria Rosa Molas no dubtem que trepitjareu novament aquest carrer de l’Hospital i entrareu en aquesta Casa amb aquest servei d’esperit i d’amor amb el que tantes vegades ella anà a l’encontre dels malalts i pobres de l’Hospital», va expressar.

Des del consistori reusenc es va fer present l’alcalde de la ciutat, Sr. Carles Pellicer, i les regidores de Benestar Social i Ensenyament, Montserrat Vilella i Maria Dolors Sardà, respectivament. L’alcalde va destacar la Casa de Misericòrdia com a exemple d’ajuda als altres i va apostar per oferir més serveis i cobertura a les persones més necessitades.

Finalment, el Sr. Arquebisbe, Jaume Pujol, va cloure l’acte tot agraint a les persones que «han donat la vida» per aquesta Casa, amb senzillesa, naturalitat i d’una manera familiar.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.