(CR) Després que l’Església catòlica clarifiqués els dubtes morals de la vacunació contra la Covid-19, diversos líders i comunitats religioses han mostrat el seu suport públic a les vacunes, per tal de promoure la vacunació i aconseguir aturar la pandèmia. L’últim grup en fer-ho ha estat el de les religioses, que des de fa algunes setmanes s'estan mobilitzant a través de la xarxa de comunitats de la Unió Internacional de Superiores Generals (UISG). Aquesta no és la primera vegada que les religioses es mobilitzen per ajudar a frenar la pandèmia, ja que precisament van ser elles les primeres compromeses en aquesta lluita, com mostra el seu treball als hospitals i dispensaris que dirigeixen.
Ara, la UISG s’ha proposat ajudar al Dicasteri pel Servei del Desenvolupament Humà Integral, com ha manifestat la secretària executiva de la Unió, la germana Patrícia Murray: “Difonem la informació del Dicasteri sobre les vacunes entre les comunitats del món, perquè tranquilitzin a la població sobre els riscos”. Per fer-ho, la UISG compta amb més de dos mil superiores que ja han rebut la petició de transmetre el missatge a les seves comunitats, i cap congregació s’ha oposat a la campanya de comunicació. D’aquesta manera, entre totes volen aconseguir “que la vacuna sigui accessible a tothom i que els nuclis de població estiguin ben informats dels riscos, així com també dels beneficis”, aclaraeix Murray, que també ha recordat que “les religioses sempre estan en primera línia juntament amb els més pobres, i per això poden informar a la població”.
L’acció de les religioses arriba a tot el planeta
A més d’aquesta campanya de conscienciació, Murray també ha explicat que les comunitats de religioses donen el seu suport a totes les iniciatives que afavoreixin l’equitat en la distribució de les vacunes, com és el cas del Fons d’Accés Global per Vacunes Covid-19 (COVAX). En aquest sentit, la secretària executiva de la UISG ha recordat que “quan hi ha un bé comú com aquest, és necessari que sigui accessible per a tothom, rics o pobres”, fent referència a les regions més pobres del planeta, on la necessitat de vacunar-se encara és més gran. “La població d’aquests països no pot aplicar les mesures de distanciament social, ja que amb freqüència hi ha moltes persones vivint en una mateixa casa”, ha constatat. En algunes regions, fins i tot hi ha gent que mai no ha sentit a parlar del virus, com és el cas de les comunitats de l’Amazònia, i és per això que Murray ha volgut recordar “la valentia de les religioses que cada dia recorren quilòmetres en barca per sensibilitzar la població en l’adopció de mesures de seguretat”.