(CR) L’experiència religiosa ha viscut en aquest darrer any una transformació sense precedents. Sobretot en la dimensió més comunitària. Dotze mesos de pandèmia han obligat a modificar hàbits i rutines en el culte, la pregària, les activitats educatives, culturals i de reflexió, així com en la transmissió de la fe. Les comunitats religioses han buscat solucions virtuals sense descuidar l’acompanyament personal als sectors més vulnerables.
Ara recuperem el número especial que Catalunya Religió va editar amb motiu de la jornada RELIG 2020, dedicada a analitzar l’impacte i els reptes davant la pandèmia. La jornada va ser convocada el mes de novembre en format virtual des de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat. El document ‘Les religions a Catalunya en temps de pandèmia’ recull, des d’una perspectiva interreligiosa, la resposta dels creients davant del coronavirus.
Des que va començar el confinament, el març de 2020, Catalunya Religió ha fet seguiment informatiu de la multiplicitat d’iniciatives i dels recursos disponibles a cada moment. Amb vocació de servei, el nostre portal informatiu ha donat veu a les diverses confessions religioses del nostre país que, de primera mà, han explicat com han viscut aquest temps inèdit. El número especial editat per a la jornada RELIG 2020 n’és una síntesi.
El mes de maig es va estrenar el documental Església confi(N)ada, realitzat íntegrament durant el confinament, que explica aquesta experiència única. Com ha viscut l'Església a Catalunya el confinament i què significa ser cristià en temps de coronavirus. El documental és una producció d’Animaset Mèdia i Comunicació, amb la col·laboració de Catalunya Religió, i el suport de la Unió de Religiosos de Catalunya i el Gabinet d’Informació de l’Església a Catalunya.