Vés al contingut

(CR) “Catalunya aconfessional o laica? La regulació jurídica del fet religiós i les diverses confessions”. És el títol del Simposi que aquest dissabte al matí organitza la Fundació Claret a Barcelona. En una taula rodona, els representats de diversos partits polítics explicaran quines són les seves propostes sobre la regulació jurídica del fet religiós i la relació amb les confessions religioses. Per exposar-ho han confirmat la seva assistència Lluís Rabell, president del grup parlamentari “Catalunya Sí que es pot”; Marta Rovira, secretària general d’ERC; Jordi Cuminal, diputat per CDC i responsable d’Afers Religiosos de “Junts pel Sí”; i Fernando Sánchez Costa, diputat del PP. El PSC i la CUP han confirmat que participaran també en el debat amb un representant.

La llibertat religiosa, la cooperació amb les confessions, el finançament o la presència del fet religiós a l’escola, són alguns de temes que afecten a la gestió pública del fet religiós i que no tots els partits plantegen de la mateixa manera. Fa uns mesos ho recollíem amb CatalunyaReligió en una sèrie d'entrevistes amb els líders polítics catalans. En aquest moment, el tema pren nova actualitat. A Catalunya hi ha una majoria parlamentaria que promou un procés constituent i diversos partits d’abast estatal aposten per una reforma constitucional. En tots els escenaris polítics possibles, la regulació del fet religiós tornarà a posar-se sobre la taula.

La taula rodona que concretarà els plantejament de cada partit es farà dins del Simposi després de dues ponències sobre la relació entre les confessions religioses i l’Estat a càrrec d’Eduard Ibáñez, doctor en dret i director de Justícia i Pau de Barcelona, i Antoni Matabosch, teòleg, director de l’Institut de Ciències Religioses de Barcelona i impulsor del Grup de Treball Estable de​ Religions (GTER). El Simposi anual de la Fundació Claret en aquesta edició està organitzat amb la col·laboració de Justícia i Pau i del Grup Sant Jordi.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.