Vés al contingut
fecc-quorum23-estrategia
Fotografia: Fundació Escola Cristiana.

CR Aquest curs escolar que comença avui la Fundació Escola Cristiana de Catalunya organitza ‘Quòrum23’, el Congrés de l’Escola Cristiana. En el congrés s'hi presentarà el nou marc estratègic de la Fundació i se celebrarà el pròxim dijous 19 d’octubre a La Salle Bonanova i a La Salle Campus Barcelona-URL. “Aquest nou marc estratègic arrenca com a cloenda del que han estat dos anys del Procés de Reflexió Estratègica”, explica el Cap d'Àrea d'Identitat i Missió de l’entitat, Eloi Aran. L’acte comptarà amb la presència de ponents de referència com Xavier Marcet, Anna Pons o Míriam Díez, que aprofundiran en temàtiques actuals del món educatiu.

Durant els últims dos anys la FECC ha creat espais de reflexió anomenats com a Procés de Reflexió Estratègica. Aquest procés ha girat al voltant dels temes d'identitat, lideratge pedagògic i presència social que s’han treballat en trobades territorials. Aran detalla que “el congrés recull tota la feina que s’ha fet en aquests tres àmbits i pretén donar pautes pels proper anys”.

“L’acte pretén entrar en diàleg amb la societat, com bé hem treballat en l’àmbit de presència social”, diu Aran. I és que des del març del 2005 que la FECC no feia un congrés, el d’enguany serà la setena edició.

Un congrés marcat pel lideratge pedagògic i la identitat

El congrés es divideix en dues parts i estarà presentat pel director i presentador del Més324, Xavier Graset; per la periodista i directora de Catalunya Religió, Glòria Barrete; i per l’actor i director de teatre, presentador i guionista de televisió, Quim Masferrer.

La primera part, que estarà presentada per Xavier Graset, se centrarà en el lideratge pedagògic i se celebrarà durant el matí. Des de l’Escola Cristiana creuen en la necessitat “d’impulsar un procés de transformació i millora per a l’adaptació de l’educació a les característiques de la societat del segle XXI”. Per això durant el procés de reflexió estratègica, on més de 300 persones han participat, han generat sis temes per poder definir el marc estratègic pedagògic de la fundació. Aquestes sis “palanques” són les que centraran la taula rodona on participaran la directora de LID Barcelona, Anna Jolonch; la directora PDR Center Fordham University, Roser Salavert; i el director de Recerca a EsadeEcPol, Lucas Gortázar.

El matí també comptarà amb la conferència del consultor estratègia i innovació Xavier Marcet, sobre el ‘Lideratge en temps de canvis’. L’analista assessora polítiques educatives a l’OCDE Anna Pons, parlarà sobre ‘Cap a on va l’educació al món’. També es tractarà el tema de la intel·ligència artificial i l’educació amb l’emprenedor i comunicador, Pau García-Milà. A més, la mediadora de literatura, professora i cap d’estudis de l'Escola Vedruna Àngels Maria Gajas i el mestre i sotsdirector Escola Pia Salt Carles Ruiz parlarà de com ha estat el procés de reflexió estratègica de la FECC.

L’Escola Cristiana pretèn renovar i posar en valor la seva pròpia identitat

La periodista i directora del portal Catalunya Religió, Glòria Barrete, serà l’encarregada de presentar l’espai de tarda que estarà centrat en la identitat de la fundació. L’Escola Cristiana ha pretès renovar i posar en valor la seva pròpia identitat durant el procés de reflexió estratègica de la FECC “Escola Cristiana, som futur” i amb l’ajuda de més de 100 participants i col·laboradors. “Arran del procés s’ha extret un document final que contempla diferents eixos de referència per poder treballar per a l’escola cristiana del futur”, expliquen des de la FECC.

‘La nostra identitat educativa i la seva projecció al món digital. Som el que semblem?’ és el nom que rep la conferència que anirà a càrrec de la vicepresidenta de la Fundació Catalunya Religió i directora de l’Observatori Blanquera, Míriam Díez. Durant la segona part de l’acte, també hi haurà una taula rodona que es qüestionarà: “Per què una escola cristiana al s.XXI?”. Hi participarà el doctor en filosofia i lletres UAB Joan-Carles Mèlich, el rector a Nador i encarregat de liderar el Centre Baraka de FP, Àlvar Sánchez; la responsable Pastoral centres Gabrielistes, Claustre Besora; i la jurista, politòloga i articulista Montserrat Dameson. L’acte conclourà amb l’espectacle ‘Bona Gent’ a càrrec de Quim Masferrer.

Fundació Escola Cristiana de Catalunya

La Fundació Escola Cristiana de Catalunya agrupa 388 escoles cristianes d’iniciativa social arreu del país. Formen part del sistema educatiu de Catalunya i eduquen 247.868 alumnes de diferents nivells i etapes.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.