Vés al contingut
padros-pessebre-portada

Anna Guimerà –CR Un pessebre en el que es fa de dia i de nit, un pastor que porta la vacuna de la Covid-19 com a ofrena, una caldera per cremar els mals desitjos i una representació del naixement més humana. Aquestes són algunes de les curiositats del pessebre de Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona. El doctor Padrós ens ha convidat a entrar a casa seva per veure el seu pessebre el qual li ha dedicat molts anys i temps en família.

“Per mi és una tradició que passa de pares a fills”. Jaume Padrós parla dels seus inicis fent el pessebre: “Recordo molt bé el pare fent el pessebre i tots li posàvem molta il·lusió admirant les seves construccions”. El president del Col·legi de Metges de Barcelona fa molt temps que crea el pessebre de casa seva en família, i cada any ha anat afegint idees i creacions noves.

Jaume Padrós parla de les arrels del pessebre a Catalunya: “Aquí, si em permeteu, és on hi ha el lideratge dels grans pessebres i les grans manifestacions al voltant del pessebre”. Padrós valora l’arrelament de la tradició a Catalunya i els artesans que es dediquen a la creació de construccions i figures. “A molts indrets del nostre país: a Olot, Mataró, Barcelona i Sabadell, entre d’altres; sempre hi ha hagut i hi ha artistes extraordinaris” diu.

“Cada any s’ha d’anar comprant una o dues peces artesanes, i a poc a poc anar engrandint el pessebre”

El doctor Padrós creu que el pessebre està en perill. Per a ell, corre el risc que “el banalitzem i ens apartem de la tradició”. “El plàstic i els productes més comercials, ho estan substituint” explica el president del Col·legi de Metges de Barcelona. Per això, recomana que per tenir un bon pessebre “cada any s’ha d’anar comprant una o dues peces artesanes, i a poc a poc anar engrandint-lo”.

La construcció del pessebre “és un invent extraordinari i molt pedagògic”. Padrós assegura que ensenya “diferents escenes per entendre la màgia de la vinguda de Jesús”. En el seu pessebre particular, el Dr. Padrós, té diferents peces curioses que ha anat recopilant durant aquests anys: un caminant fent el Camí de Sant Jaume, unes dones eixugant la roba, una figura en moviment pujant el menjar pel balcó i, com no podria faltar, diferents caganers i una caganera repartits pel pessebre.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.