Vés al contingut

(Laura Mor –CR) L’audàcia, la creativitat i l’esperit de família han guiat el Col·legi de Sant Gabriel aquest darrer any de pandèmia. I han trobat en les darreres encícliques del papa Francesc un punt de referència perquè “la pastoral no quedés diluïda”. Ens ho explica en aquesta entrevista en vídeo la responsable de pastoral de les escoles gabrielistes, Claustre Besora. Junt amb un grup de nois i noies de primer d'ESO feliciten la Pasqua als lectors de Catalunya Religió.

Besora defensa que “la pastoral ha de ser ecosocial”. No només per protegir la natura, sinó per garantir la justícia social. “Són els temes amb els que nosaltres podem entrar directament amb una espiritualitat”, diu Besora. Treballen la contemplació, la presa de consciència i l’atenció a les persones vulnerables.

Des de l’escola fomenten el concepte de “glocalitat”. Atents als reptes globals del món, actuen en l’entorn més proper, en les necessitats del barri. Claustre Besora explica que presenten l’evangeli a l’alumnat “des de la mirada d’un Jesús que volia que el món fos diferent”. I assegura que “això és possible, necessari i urgent”.

Hem conversat amb ella en una de les cinc escoles que la congregació té a Catalunya, a Barcelona, al barri del Besòs. Fundats per sant Lluís Maria Grignion de Montfort, els germans de Sant Gabriel, nascuts a França, sempre han tingut cura de la creació com a part fonamental del caràcter propi. Ara, en les encícliques Laudato Si’ i Fratelli tutti troben “un llenguatge actual” per continuar treballant a favor “d’un món més just i fratern”. I que encara agafa més sentit amb l’esperança de la Pasqua cristiana: “S’ha de veure i viure la vida a les escoles”, conclou Besora.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.