El director del diari Osservatore Romano explica a Barcelona la informació vaticana
(Miriam Díez –OBS Blanquerna) El papa Francesc té la “gràcia” de “mostrar la cara més amable de l'Església Catòlica”. Ho va dir ahir dimarts el director del diari de la Santa Seu, Giovanni Maria Vian, en una xerrada sobre 'Informació des del Vaticà' organitzada al Palau Macaya per la Societat Econòmica Barcelonesa dels Amics del País.
Per Vian, el Papa actual té aquest do mentre Benet XVI, que també és un home “amable i bondadós”, té penjat el cartellet de “dolent de la pel·lícula”.
Vian, que va repassar la història del que ell mateix va qualificar de“mític diari”, va recordar que el papa Francesc aposta per una comunicació “correcta i honrada” i va reconèixer que el seu rotatiu també comet errors. El diari ja té 153 anys i compta amb 7 edicions lingüístiques i en castellà es reparteix amb el diari La Razón.
En un discurs amb moltes referències a Benet XVI, el Papa que va voler que el diari s'obrís a les dones, segons va enfatitzar, Vian va remarcar que entre el papa Ratzinger i Francesc hi ha una “continuïtat total” i que ara el que canvia és “la perspectiva” i el “punt de vista d'un Papa que ve de gairebé la fi del món”.
El director, que ja és “vaticà” des que va néixer –va ser batejat per l'aleshores monsenyor Montini, més tard Papa i aviat sant–, va explicar que “el boom informatiu vaticà es va donar amb el Concili” i que la lluna de mel es va acabar el 1968 amb “incomprensions”, que és la paraula que va fer servir per definir la tràgica rebuda de la
“Humana Vitae”.
El periodista Arturo San Agustín va presentar el ponent afirmant que “Giovanni Maria Vian és part de la història contemporània de la Santa Seu i del Vaticà” i el va definir com un home de “fidelitat intransigent a la Santa Seu sense caure en la papolatria empalagosa”.