(Arquebisbat de Tarragona) Recull de testimonis, vivències i anècdotes dels col·laboradors de mossèn Josep Cabayol (La Riera de Gaià, 1935), en la seva missió diocesana al llarg de quaranta anys a Ruanda, a l’Àfrica. És el llibre 'Mn. Josep Cabayol i Magrinyà, un home coratjós', presentat al Centre Tarraconense El Seminari.
Mossèn Isidre Torramadé, en l'acte de presentació, va afirmar que Cabayol tenia consciència clara de que l’obra missional, del qual ell era el pal de paller, era obra de tots el qui en formaven part. Torramadé va destacar la il·lusió i l’afecte de totes les aportacions que es recullen en els set blocs del llibre. “La publicació fa un recorregut per la seva vida començant pels seus orígens a La Riera de Gaià, les parròquies on va exercir el seu ministeri abans d’anar a l’Àfrica, els testimonis de les persones que van formar equip amb ell o fragments de cartes rebudes, entre d’altres”.
En el darrer bloc, hi consta un escrit de l'arquebisbe Jaume Pujol, publicat a la revista Església de Tarragona, on repassa la darrera etapa de l’obra missionera de Tarragona, és a dir, el compliment del projecte social impulsat en l’Any Jubilar de Sant Fructuós amb la inauguració i benedicció del nou centre parroquial a Kampanga.
El llibre també compta amb un bloc extret del llibre de mossèn Miquel Barbarà, Petjades tarragonines, on s’explica en quin moment es comença a gestar la relació missionera amb una altra diòcesi impulsada pel doctor Josep Pont i Gol. “La persona, capellà, que va sentir aquesta vocació, en va ser el pioner i que encara hi persevera, és mossèn Josep Cabayol. Va començar a Ruanda, després al Congo i altre cop a Ruanda”. Barbarà, a través de la seva experiència personal, va explicar les diferents visites que va realitzar en aquest país africà enviat per Pont i Gol, primer, i després per l’arquebisbe Torrella. “La primera visita va ser l’any 1978 per a facilitar el funcionament de la missió a Ruhuja.”
La delegada diocesana de Missions, Ana González, va ser l’encarregada de donar la benvinguda i d’obrir l’acte, celebrat dijous i presidit per l'arquebisbe, amb unes paraules de reconeixement al “testimoni d’una vocació de prevere lliurada a Déu amb generositat” com ha estat la vida de mossèn Cabayol. Seguidament es va projectar un audiovisual amb fotografies de la missió duta a terme a l’Àfrica.