Vés al contingut

(DGAR) La Direcció General d'Afers Religiosos ha publicat la convocatòria de la novena edició del Memorial Cassià Just. Així, el termini per presentar candidatures pel guardó s'ha obert aquest dimecres i acabarà el 30 de juny.

El Memorial Cassià Just té per objecte reconèixer el treball de persones, entitats i institucions a favor de la construcció d'un espai comú de respecte a la llibertat religiosa; de pensament i foment del diàleg i la relació entre les diferents confessions religioses i de difusió de la pluralitat religiosa present a Catalunya.

Pot presentar candidatura qualsevol persona, grup de persones, entitat, institució, ens local català o mitjà de comunicació, referida a persones, entitats, institucions, ens locals catalans, mitjans de comunicació o persones autores de programes o de treballs periodístics relacionats amb l'objecte d'aquesta convocatòria o que hagin destacat en algun dels camps esmentats, a Catalunya o a qualsevol altre país, ja sigui per la seva trajectòria o per actuacions i obres concretes. Cap persona o entitat no pot proposar-se a si mateixa per a l'atorgament del guardó.

La Direcció General d'Afers Religiosos assegura que es valoraran les aportacions en el camp de defensa dels drets humans i de llibertat religiosa. Es tindran en compte les candidatures que fomentin el coneixement i respecte entre les opcions religioses; la difusió de la diversitat religiosa; i la promoció de la convivència i la cohesió social. Es valorarà també totes aquelles actuacions, iniciatives o treballs que contribueixin a sensibilitzar la societat de la necessitat de preservar els drets humans i difondre la realitat religiosa com a factor de cohesió social.

El guardó consisteix en una obra d'art original d'una autora o autor reconegut. A més del guardó, el jurat podrà proposar l'atorgament de dues mencions honorífiques.

Teresa Losada, la Comunitat de Taizé i Audir

En les edicions anteriors, el Memorial Cassià Just ha guardonat el pare Carlo M. Martini (2010), la religiosa Teresa Losada (2011), la Comunitat Filipense de l’Escola Nostra Senyora de Lurdes de Barcelona (2013), la Comunitat de Taizé (2014), l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (2015), el dominic Jean Jacques Pérennès (2016) i la Federació Internacional de l'Acció dels Cristians per l'Abolició de la Tortura (2020).

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.