Vés al contingut

(CR) La pandèmia ha trasbalsat el dia a dia de molta gent. Diverses iniciatives han sorgit per pal·liar-ne les conseqüències econòmiques, socials i culturals. L’Oriol Martín, membre de l'equip pastoral de La Salle Catalunya i pare de família, ha sumat “el seu granet de sorra” en l'àmbit espiritual amb el Núvol Interior, que aquesta setmana estrena el videclip "Pren alè, desperta".

Aquesta proposta digital sorgeix com a espai creatiu per acompanyar tant a infants com a adults en la “descoberta del món interior”. Martín ho resumeix en la màxima lassal·liana: “Moure els cors”.

Estrena de videoclip

L’espai del Núvol Interior, que cada setmana publica contingut audiovisual per convidar a la reflexió, presenta aquest divendres el la cançó “Pren alè, desperta” al seu canal de Youtube.

El tema musical, la primera cançó que publica en aquest espai, s’inspira en la darrera novel·la de Martín, que encara no s'ha publicat i busca la reflexió sobre les contradiccions de la societat distòpica en la que estem immersos per tal de no deixar-se endur per la voràgine i construir una resistència íntima.

Microsèrie Atzucac

La secció del Núvol Interior que està comptant amb una millor rebuda és la microsèrie “Atzucac”. En aquest espai audiovisual, Martín ha ideat unes “píndoles per iniciar en la interioritat i l’educació emocional” als infants d’entre 5 i 10 anys, un àmbit en el que "hi ha un dèficit de producció, especialment en català".

L’animació, protagonitzada per quatre personatges amb qui els infants podran empatitzar, tracta temes com la descoberta del silenci o trencar el tabú de la mort amb els més petits. Martín ha avançat que el proper episodi comptarà amb la col·laboració de l’equip de sensibilització de Càritas per tal “d’introduir en la solidaritat i l’acompanyament de les realitats que queden més apartades”.

Temps de recerca

L’educador ha partit de la seva experiència a La Salle, on ha entrat en contacte amb el món anglosaxó que, afirma, “va per davant nostre, s’ha cregut que la dimensió espiritual és inherent a la persona” i l’està integrant al sistema educatiu al treballar la “competència espiritual”.

En aquest procés de descoberta, Martín s’ha trobat amb experts en les ciències socials i la psicologia que defensen la cura del món interior. El Núvol Interior pren com a referència el sociòleg alemany Hartmut Rosa i el seu concepte de ressonància, que entén com “l’habilitat per connectar amb allò que hom viu”.

Per Martín, ara “no és moment de fer reserves” i augura un llarg camí per al Núvol Interior.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.